swix asut banneri

Maastohiihdon Suomen Cup käynnistyy viikonloppuna- Eder ja Vuorinen mielenkiinnolla kauden ensimmäiseen sprinttikisaansa

Mari Laukkanen voitti Suomen Cupin avaussprintin vuosi sitten. Kuva: Touho Häkkinen

Mari Laukkanen voitti Suomen Cupin avaussprintin vuosi sitten. Kuva: Touho Häkkinen

Lauantain kilpailu on monelle ensimmäinen etappi kohti Seefeldin MM-sprinttiä.

 

Vuokatin Suomen Cupin avauskilpailut antavat taas hiihtäjille osviittaa siitä, missä mennään. Kauden avausta odottavat niin konkarit kuin nuoretkin yhtä suurella mielenkiinnolla.

Yksi lauantain sprintin mielenkiintoisista nimistä on Enon Kisa-Poikien Mari Eder, jonka kausi etenee sekä ampumahiihdon että sprinttihiihdon kautta. Vapaan sprintti Seefeldissä kiinnostaa, ja sprinttihiihtosuunnitelmat ovat vaikuttaneet myös kokonaisuutena hyvin sujuneeseen harjoituskauteen.

– Harjoituskaudella olen ollut terveenä, se on isoin ero edelliskesään. Talven suunnitelma on näkynyt harjoitussisällöissä, juoksemalla olen tehnyt kovia harjoituksia ja sitä kautta hakenut jalkojen hermotusta erityisesti sprinttihiihtoa ajatellen, Eder kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Ederille kilpailu on osa 1,5 viikon leirijaksoa Vuokatissa, jossa hän on hakenut ennen kaikkea ampumaharjoittelua lumella.

– Että lumileirillä Muoniossa pystyisi keskittymään normaaliin harjoitteluun, eikä siellä olisi enää sellaista työstövaihetta. Se, minkä takia olen tänne tullut, on onnistunut ja siitä on hyvä mieli.

Hän voitti Vuokatin avauskilpailun viime vuonna.

– Oli yllätys, että suorituskyky oli niin hyvä. Voi olla, että reagoimme siihen liian voimakkaasti, kun yritimme normaalilla aerobisella harjoittelulla jatkaa sitä. Olikin hitaita kelejä, josta alkoi vähän sellainen kierre. Sitä oli vaikeaa purkaa. Nyt on ehkä erilainen tilanne. Tuopa tämä kisa mitä tahansa, analyysin teemme ehkä vähän pidemmältä jaksolta, Eder sanoo.

Vuorinen uuden seuransa väreissä viestissä

Ski Team 105:een tälle kaudelle siirtynyt Lauri Vuorinen on yksi niistä suomalaissprinttereistä, jonka tähtäin on Seefeldin MM-sprintissä. Vuokattia ennen Vuorinen oli jo hyväksi havaitsemaansa tapaan leirillä Ramsaussa. Sprintissä hän on ennakkosuosikkeja ja hakee tuloksellisen onnistumisen lisäksi myös harjoituksellisesti hyvää päivää. Mielenkiintoinen on myös viesti, jossa Vuorinen tottui aiemmin menestymään Kouvolan Hiihtoseuran kanssa.

– Suomen Cupissa viesteissä meillä on nuori ja potentiaalinen joukkue, jolle pitää antaa aikaa, Vuorinen sanoo uudesta mielenkiintoisesta porukastaan.

Vuokatin jälkeen Vuorinen hiihtää Rovaniemen Suomen Cupissa molemmat kilpailut. Hänelle sopii hyvin myös se, ettei Rukan maailmancupia edeltävänä viikonloppuna ole kilpailua, sillä se mahdollistaa osaltaan harjoittelun.

– Rukalla tavoitteena on, että alkuerissä pystyisin haastamaan välieriin. Hiihdon pitää tuntua siellä jo hyvälle, Vuorinen toivoo perustasonsa nousseen.

Sprintin karsinnan lähtölistat ja viestiin ilmoitetut joukkueet Suomen Cupin sivuilla.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri