swix asut banneri

Norjalainen hiihdon olympiavoittaja voi nyt hiihtää kilpailuja vähintään kuudella eri suksimerkillä: ”Erikoista, ettei kukaan muu ole tehnyt tätä aiemmin”

Öystein Pettersen. Kuva: NordicFocus

Öystein Pettersen. Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Öystein Pettersen on tehnyt ammattilaishiihtäjälle erikoisen suksisopimuksen.

Vuoden 2010 parisprintin olympiavoittaja ja myöhemmin Visma Ski Classics -sarjaa hiihtänyt Pettersen voi hiihtää vaikka joka kisaviikonloppu eri suksimerkillä, eikä hänellä ole sopimusta yksittäisen valmistajan kanssa, kuten useimmilla ammatikseen hiihtävillä.

Öystein ”Pölsa” Pettersen on kaikkien norjalaisten tuntema hahmo, joka on ollut esillä norjalaishiihdossa erityisesti positiivisuuden ja erilaisten hauskojen tempausten ansiosta. Vuosi sitten hän muun muassa puhui ex-jalkapalloilija John Arne Riisen mukaan maratonhiihtoihin BN Bank -tallinsa mukana.
Nyt Pettersen on solminut suksisopimuksen Milsluker -urheiluliikkeen kanssa, jolloin hänen käytössään on käytännössä kaikki liikkeessä myynnissä olevat suksimerkit.

- Syy tällaiseen sopimukseen on se, että voin vaihtaa suksimerkkiäni kilpailusta toiseen. Erikoista, ettei kukaan ole tehnyt tällaista aikaisemmin, Pettersen totesi Langrenn.com-sivulla.

Pettersen saa siis käyttöönsä monen eri valmistajan suksia urheiluliikkeestä. Sopimuksessa on vielä toinenkin hyvä puoli.

- Lisäksi voin lainata tallikaverieni suksipareja, Pettersen perustelee.

Langrenn.comin jutun mukaan Pettersen voi valita suksia ainakin Fischeriltä, Salomonilta, Rossignolilta, Madshusilta, Atomicilta ja SkiTrabiltä. Hiihtäjä kertoo, että suksivalmistajat ovat suhtautuneet positiivisesti uuteen lähestymistapaan kilpahiihtäjän varustelun suhteen.

Eri sukset toimivat eri olosuhteissa

Pettersen sanoo, että kaikki kansainvälisissä hiihtokilpailuissa näkyvät suksimerkit valmistavat erinomaisia suksia, mutta huipulla on kysymys marginaaleista.

- Eri merkit toimivat toisia paremmin tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa. Ei se ole esimerkiksi sattumaa, että tietyn merkin hiihtäjät ovat menestyneet erittäin hyvin Toblachissa, Pettersen perustelee Langrenn.comissa.

Pettersenin suunnitelmissa on hankkia noin 15 parin varasto. Samalla hän muistuttaa, etteivät lapset ja nuoret tarvitse valtavaa suksivarastoa menestyäkseen.

- Itse voitin Norjan Cupin parilla suksiparilla hiihtotapaa kohden.

Öystein Pettersen voitti olympiakultaa yhdessä Petter Northugin kanssa Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010. Samoissa kisoissa hän oli sprintin kuudes. Maailmancupissa hän on ollut palkinnoilla seitsemän kertaa. Pettersen siirtyi Visma Ski Classics -sarjaan muutama vuosi sitten. Sarjassa hän on voittanut yhden osakilpailun ja ollut lukuisia kertoja viiden joukossa.

Pettersen hiihtää Visma Ski Classics -sarjaa BN Bank -tallissa. Kausi käynnistyy marraskuun lopussa Livignosta Italiasta. Syyskuussa sairastumisista kärsinyt hiihtäjä on muuten harjoitellut kesän hyvin, joten menestystä sopii odottaa. Talvi näyttää, millä merkillä missäkin kilpailussa pärjätään.

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri