swix asut banneri

Valmentaja Haavisto paljastaa Pärmäkosken suunnitelman kohti MM-Seefeldiä

Matti haavisto ja Krista Pärmäkoski tänään järjestetyssä mediapäivässä Vierumäellä. Kuva: Aapo Laiho

Matti haavisto ja Krista Pärmäkoski tänään järjestetyssä mediapäivässä Vierumäellä. Kuva: Aapo Laiho

Maajoukkueen päävalmentaja ja Krista Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja Matti Haavisto on tyytyväinen Pärmäkosken harjoituskauteen.

– Jouduimme keventämään harjoittelua suunnitellusta pariin otteeseen – heinäkuussa, kun tulimme Seiser Almista ja syksyllä ennen Val Senalesiin lähtöä. Muuten harjoituskausi on sujunut määrällisesti suunnitelmien mukaan, kertoo Haavisto.

Lue myös: Näin paljon Krista Pärmäkoski on harjoitellut kesällä

Harjoittelun painopiste on edelleen ollut aerobisessa määräharjoittelussa, mistä Pärmäkoski on saanut kokemusten mukaan parhaan harjoitusvasteen.

– Syksyä kohti tehoharjoitusten määrää on nostettu. Määrällisesti suhteellisen runsasta harjoittelua on tarkoitus jatkaa vielä joulukuun ajan. Kunnon odotetaan lähtevän kilpailujen kautta sitten nousuun, niin kuin on käynyt ennenkin. Harjoittelukausi eräällä tavalla huipentuu Tour de Ski:hin, minne lähdetään, jos tilanne silloin on ok, paljastaa Haavisto.

Tour de Skin jälkeen on tarpeen riittävän iso kevennys. Viimeinen viritys ennen MM-Seefeldiä on tarkoitus tehdä 10 päivän intensiivisellä harjoitusjaksolla korkealla Italian Seiser Almissa.

– Kun keväällä summasimme kulunutta kautta ja mietimme tulevia painotusalueita, yhdeksi kehityskohteeksi päätettiin ottaa nopean haarakäynnin parantaminen sekä siihen liittyen myös ns. Kläbo-tekniikan opettelut jyrkkiin nousuihin. Aika näyttää, kykeneekö Krista kilpailussa ”Kläboa” hyödyntämään, mutta uskoisin, että haarakäynti on ainakin parantunut.
– Toisena kehityskohteena on ollut vapaan hiihtotavan kehittäminen edelleen ja erityisesti Seefeldin loppuratkaisuja ajatellen vauhdikas sauvoittaluistelu + submaksimaaliset harjoitukset. Tähän samaan hengenvetoon pitää muistuttaa, että perinteisen hiihtotavan harjoittelua ei mitenkään ole unohdettu; Kristan päämatka MM- kilpailuissa tulee varmasti olemaan

Haavisto sanoo, että Pärmäkosken kilpailukalenteri päätetään lopullisesti Rukan maailmancup-kisojen jälkeen, kun on nähty kilpailuvalmius.

– Tällä hetkellä suunnitelma on sellainen, että Tour de Ski:lle asti hiihdetään kaikki MC-osakilpailut. Olemme kuitenkin valmiita jättämään kisoja väliin, sillä tavoitteena on kuitenkin olla parhaassa kunnossa Seefeldin MM-kilpailuissa.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri