swix asut banneri

Krista Pärmäkosken suksitestirumba alkaa Lapissa: ”Muutamat luottoparit alkavat olla aika loppuunajettuja”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Seefeldin MM-ladulle on toivottu jo oikeanlaista keliä.

Maastohiihtäjän on oltava kovassa fyysisessä kunnossa ja tekniikan on pelattava. Siitä huolimatta tulokset jäävät laihoiksi, mikäli kalustolla antaa tasoitusta muille.

Krista Pärmäkoski kertoi mediapäivässään tiistaina Vierumäellä, että suksen suhteen kaikki näyttää hyvältä, mutta työtä on vielä tehtävänä.

- Kilpapareja löytyy viime vuodelta ja siihen päälle vielä extraparejakin. Uusia suksia on tullut, mutta niitä en ole juuri päässyt testaamaan kuin vähän keväällä Sjusjöenissä ja Sognen leirillä, Madshusilla hiihtävä Pärmäkoski kertoi Kestävyysurheilu.fi:lle.

ParmakoskiKristaMediapaivaALaihoKuva: Aapo Laiho

Hänellä on tällä hetkellä todella paljon uusia suksia ja testirumba alkaa heti Lapista marraskuun alkupuolella. Työmaata riittää, mutta Pärmäkosken Ikaalisten Urheilijoiden seuratoveri ja hyvä ystävä Maaret Pajunoja auttaa maajoukkuehiihtäjää suksitestauksessa.

- Muutamat luottoparit alkavat olla jo aika loppuunajettuja. Niitä joutuu säästelemään pääkisoihin ja uusia luottopareja pitää löytää.

Seefeldin maaliskuinen sää on vielä arvoitus, mutta hiihtäjä kertoo, että tietynlaista keliä on toiveissa, jolloin suksi olisi vieläkin parempi.

- Kymmenen asteen pakkanen ja purkkipito. Silloin tietää, että on todella hyvä suksi. Vapaan hiihtotavan suhteen saisi olla sama keli kuin Lahdessa 30 kilometrillä: on käynyt plussan puolella, yöpakkanen ja kamman jälki. Niitä kelejä odotan, Pärmäkoski kertoi.

-Juho-Veikko Hytönen

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri