swix asut banneri

Johannes Kläbo: viimevuotisen voittoputken uusiminen on vaikeaa

Johannes Hösflot Kläbo oli Rukan maailmancupissa ylivoimainen. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo oli Rukan maailmancupissa ylivoimainen. Kuva: NordicFocus

Viime kaudella maastohiihdon miesten maailmancupia dominoinut Johannes Hösflot Kläbo lähtee tulevaan kauteen innolla, joskaan hän ei ole varma kykeneekö uusimaan viime vuotista putkeaan, jolloin hän oli käytännössä voittamaton Tour de Skin alkuun asti.

Kläbo voitti Rukalla kaksi avauosakilpailua ja tuli maaliin ensimmäisenä Ruka triplan takaa-ajon päätteeksi. Voittosarja jatkui Lillehammerissa. Toblachin väliaikalähtökilpailussa Kläbo oli vasta 26. Sitä ennen ainoat pistemenetykset olivat Rukan takaa-ajon hiihtoajoissa sekä Davosin maailmancupin väliaikalähtökilpailu, johon hän ei osallistunut. Joulutauolle mennessä plakkarissa oli seitsemän voittoa maailmancupin kymmenessä startissa. Kokonaisvoitto ratkesi käytännössä jo ennen olympialaisia tammikuussa, jolloin ykkös- ja kakkostiloja tuli vielä neljä lisää.

Kläbo haluaa jälleen voittaa, muttei usko viimevuotisen satumaisen alkukauden toistuvan.

- Viime vuonna kaikki sujui kuin rasvattu ja kaikki lähti toimimaan kerrasta. Kyllähän sellaista toivoo, mutta voi olla myös realisti ja todeta, että aika moni muukin menee kovaa suksilla, Kläbo toteaa varovaisesti uutistoimisto NTB:n haastattelussa.

Kläbon mukaan kilpailu on kovaa jo hänen kotimaassaan ennen kuin maailmancup edes alkaa. Beitostölenissäkin vastus tulee olemaan kova kahden viikon kuluttua.

- Sen vuoksi pitää olla vireessä, ja aion joka tapauksessa kaiken minkä voin ylittääkseni maaliviivan ensimmäisenä. Mutta realismia on, että vaatii aika paljon, jos meinaan toistaa viimevuotisen, Kläbo miettii.

Klaebo24112017ModicaNFKuva: NordicFocus

Viime kauden alkuaan hän kuvaa satumaiseksi. Kaikki toimi, eikä mikään mennyt pieleen. Kilpaileminen oli mukavaa ja se on hänen mielestään parasta koko lajissa.

- Harjoituskausi on ollut pitkä toukokuusta marraskuun loppuun. Paljon on treeniä tehty. Toivon, että viimeiset viikot kuluvat nopeasti ja työt saa tehtyä. Sen jälkeen on mahtavaa päästä tositoimiin, hän päätti haastattelun.

Norjalaisten kilpailukausi alkaa Beitostölenistä perjantaina 16. marraskuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri