motion banneri

Pöntinen ja Kinnunen vapaan ykköset, Varis ja Virtanen Kontiolahti Skin perinteisen voittajat

Teemu Pöntinen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Teemu Pöntinen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kuusamon Erä-Veikkojen Teemu Pöntinen ja Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnunen veivät pääsarjojen voitot Kontiolahti Ski -massahiihtotapahtumassa sunnuntaina.

Sekä miehillä että naisilla oli vapaalla matkana 24 kilometriä, joka koostui kahdeksasta kolmen kilometrin lenkistä.

Kinnunen oli kahden naisosallistujan kilpailussa ylivoimainen ja ehti maaliin 4.10,7 minuuttia ennen Jonna Kurosta. Pöntinen sen sijaan sai käydä maaliviivalle asti tiukkaa taistelua Joensuun Katajan Johannes Leppäsen kanssa. eroa kaksikon värille saatiin lopulta vain yksi sekunnin kymmenys.

– Joka toisella kierroksella tuossa matkan varrella iskin täysillä tuohon nousuun, Kimmo (Kymäläinen, kilpailun kolmas) taisi jäädä viidennellä kierroksella, mutta Johannes pysyi perässä. Ajattelin, että jätän loppukiriin, kun tasainen pätkä on sen verran helppo, ettei pääse karkuun. Tiukalle meni. Aika luottavainen olin, vaikka viimeinen mutka meni vähän pieleen, Pöntinen kertoi järjestäjien tiedotteessa.

Pöntisen tavoitteena on yltää yleisen sarjan SM-kilpailuissa tällä kaudella 20 parhaan joukkoon. Hiihtoaan hän kuvaili "suht hyväksi". Hän sai hakemansa pitkän hiihdon ennen ensi viikonlopun Suomen Cupia.

– Mukava kisa tämmöinen. Luulen, että tämmöinen on tähän vuodenaikaan hyvä ja huoltojoukoille helpompi, hän viittasi useamman kerran lyhyemmän matkan kiertämiseen massahiihtona.

KinnunenNastassiaKontiolahtiSkiHeidiLehikoinenNastassia Kinnunen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Nastassia Kinnunen yritti mahdollisuuksien mukaan hiihtää miesten kanssa porukassa, mutta hän joutui hiihtämään paljon yksinään. Se ei ampumahiihtäjän hymyä hyydyttänyt.

– Melko hyvä hiihto. Pidin tästä kilpailusta, sääkin oli nyt hyvä. Hiihtovauhtini on melko hyvä, Kinnunen tuumi.

Kinnunen kilpailee seuraavaksi Kontiolahdella ampumahiihdon GP-kilpailuissa kahden viikon päästä.

Lauantaina perinteisellä hiihdettyjen 24 kilometrin matkojen voitot veivät Kari Varis ja Niina Virtanen.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri