swix asut banneri

Östersundissa hiihdettiin 100 metrillä – juniori pesi Ruotsin maajoukkuenaiset

Kuvituskuva: NordicFocus

Kuvituskuva: NordicFocus

Ruotsissa saadaan vielä odottaa varsinaisen kilpailukauden aloitusta vajaa kaksi viikkoa, mutta Östersundissa avattiin talvikausi tapahtumapäivällä, joka sisälsi muun muassa maastohiihdon 100 metrin supersprintin.

Kilpailuun oli ilmoittautunut 35 hiihtäjää molempiin sarjoihin ja mukana oli lähes koko Ruotsin hiihtmaajoukkue Charlotte Kallaa lukuun ottamatta. Karsinnnsta jatkoon eteni sekä miesten että naisten 32 parasta. Tämän jälkeen kilpailijoita pudotettiin neljän hiihtäjän erissä, siten että kaksi parasta eteni jatkoon.

Tällä pikamatkalla maailmancupin sprinttien kestomenestyjät ovat jääneet sivurooliin. Näin oli asian laita myös sunnuntaina, kun naisten 100 metrin voittajaksi kruunattiin vasta 18-vuotias Linn Svanh, joka oli neljän naisen finaalissa nopein.

Norjalainen Marte Nordlunde sekä Ruotsin maajoukkuehiihtäjät Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist olivat muut finalistit.

Ruotsin muut maajoukkuenaiset, muun muassa Anna Dyvik ja Ida Ingemarsdotter jäivät välierissä B-finaaliin. Ruotsin sprinttitähti Stina Nilsson jäi neljännesvälieriin.

Miehissä 100 metrin hiihdosta tuttu nimi Ludvig Sögnen Jensen oli miesten ykkönen. Calle Halfvarsson jäi Stina Nilssonin tavoin neljännesvälieriin.

Tapahtuma televisioitiin sunnuntaina Ruotsin televisiossa. Sähäkät supersprintin finaalit on katsottavissa SVT:n sivuilta.

Tulokset löytyvät hiihtosivusto langd.se:n sivuilta.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri