motion banneri

Suomen Cupin päällekkäisyys kismittää Tykkikisojen järjestäjiä – taustalla monta liikkuvaa osaa

Tykkikisoissa on nähty paljon suomalaisia kuten Ristomatti Hakola (kuvassa oik. edessä), mutta nyt valtaosa kotimaisista nimistä hiihtää Rovaniemellä. Kuva marraskuun 2015 Tykkikisoista. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tykkikisoissa on nähty paljon suomalaisia kuten Ristomatti Hakola (kuvassa oik. edessä), mutta nyt valtaosa kotimaisista nimistä hiihtää Rovaniemellä. Kuva marraskuun 2015 Tykkikisoista. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Viikonlopun kolmipäiväisessä FIS-Tykkikisoissa Oloksella on edustettuna 18 eri kansallisuutta ja luvassa on kovaa kyytiä. Samaan aikaan Rovaniemellä käydään Suomen Cupia, jossa paikalla ovat lähes kaikki Suomen maajoukkuehiihtäjät Matti Heikkistä ja Kerttu Niskasta lukuun ottamatta.

Kahden erittäin kovatasoisen kisan päällekkäisyys alkukaudesta on herättänyt ihmetystä. Rovaniemen kilpailu on usein järjestetty viikko Tykkikisojen jälkeen, mutta nyt hiihdetään samana viikonloppuna.

Etenkin Tykkikisojen kisaorganisaatiota uusin järjestely harmittaa.

- Rovaniemen Suomen cup on siirretty Oloksen kilpailujen kanssa päällekkäin, mikä näkyy suomalaisten hiihtäjien määrässä. Päällekkäisyys on hyvin valitettavaa ja sitä on hankalaa ymmärtää, koska Oloksella käytävä kisa on yksi kovimmista Suomessa järjestettävistä maastohiihtokilpailuista, Tykkikisojen järjestäjät kirjoittivat tiedotteessa.

Asiasta kirjoitettiin jo elokuun lopussa Helsingin Sanomissa, jossa Suomen cupin johtaja Hannu Koivusalo kertoi alppihiihdon maailmancupin Levin osakilpailun siirtymisen vaikuttaneen maastohiihtokalenteriin.

- Tässä on ollut älyttömän paljon liikkuvia palasia, kun näitä suunnitellaan. Keskusteluja on käyty todella paljon moneen suuntaan. Tv-tuotannon osalta on helpompaa, että Levin maailmancup ja Suomen cup eivät ole samaan aikaan, Koivusalo perusteli Helsingin Sanomissa.

Samassa jutussa Tykkikisojen järjestelyorganisaation puheenjohtaja Kari Vuopio kertoi, että heille tieto Rovaniemen kisojen siirtämisestä samalle viikonlopulle tuli vasta elokuussa, jolloin useat maajoukkueet olivat tehneet jo varauksen lumileirille Olokselle. Näin ollen kisojen siirtäminen oli mahdotonta enää loppukesästä.
Muussa tapauksessa muoniolaiset olisivat voineet siirtää kisoja viikolla eteenpäin. Tosin kilpailukalenteri on tiukka, sillä reilun viikon kuluttua hiihdetään FIS-hiihtoja Saariselällä.

Joka tapauksessa viikonloppuna riittää jännitettävää, sillä pääosa Suomen ja Venäjän huippunimistä ottaa Lapissa ensimmäisen tuntumansa kilpailemiseen pitkän harjoituskauden päätteeksi.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri