motion banneri

Ederin ja Seppälän vuoro voittaa ampumahiihtäjien tarkkailukilpailu Oloksella

Mari Eder Ramsaussa lokakuussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Eder Ramsaussa lokakuussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen leiri on jatkunut Oloksella ja torstaina ohjelmassa oli leirin toinen tarkkailukilpailu.

Suomen ampumahiihtoliiton mukaan torstain kilpailu kilpailu vietiin läpi tuuliolosuhteiltaan tiistaita tyynemmässä, mutta edelleen lämpimässä kelissä.

Naisten 8,4 kilometrin radalla ammuttiin jälleen kahdesti ja ohilaukaukset toivat 25 sekunnin aikasakon. Mari Eder ei kilpaillut tiistaina, mutta torstaina hän oli naisten kilpailun ykkönen. Eder ampui kolme ohilaukausta.

Erika Jänkä jäi Ederille 1.22 yhdellä sakolla. Venla Lehtonen oli kilpailun kolmas kolmella sakolla viisi sekuntia Jänkästä. Tiistaina tarkkailukilpailun voittanut Kaisa Mäkäräinen ei kilpaillut torstaina.

Miehissä nähtiin jälleen sekuntitaistelu 9,6 kilometrin radalla ohilaukauksen tuodessa 23 sekunnin aikasakon. Tero Seppälä vei voiton pystypaikan neljästä sakosta huolimatta. Kaksi sakkoa ampunut Tuomas Grönman hävisi Seppälälle kaksi sekuntia. Olli Hiidensalo oli yhteensä neljällä sakolla neljäs 32 sekuntia Seppälästä.

Kotimaan ampumahiihtokausi jatkuu reilun viikon kuluttua Kontiolahden kansainvälisellä GP-kilpailulla. Maailmancup alkaa Slovenian Pokljukasta joulukuun alussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri