swix asut banneri

Federico Pellegrino hyvällä itseluottamuksella tulevaan kauteen: ”Haluan tehdä historiaa Seefeldissä”

Johannes Hösflot Kläbo (vas.) ja Federico Pellegrino ottivat monta kertaa yhteen viime talven sprinttiladuilla. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo (vas.) ja Federico Pellegrino ottivat monta kertaa yhteen viime talven sprinttiladuilla. Kuva: NordicFocus

Federico Pellegrino on leireillyt Italian maastohiihtomaajoukkueen mukana Livignossa, jonka jälkeen hän pistäytyi viikonloppuna Italian Ski Fair -messuilla, jossa Fondoitalia.it -sivusto haastatteli saapasmaan ykkösmaastohiihtäjää.

Pellegrino kertoi tavoitteistaan ja tunnelmistaan kolme viikkoa ennen Rukan maailmancup-avausta.

Olet juuri päättänyt viimeisen harjoitusleirisi Livignossa. Miltä tuntui päästä jälleen hiihtämään lumella?

Koko maajoukkue, miehet ja naiset, vietimme yhdessä kaksi viikkoa hiihtäen Livignon 2,5 kilometrin mittaisella ladulla, joka oli erittäin hyvässä kunnossa lämpimästä kelistä huolimatta. Tavoitteenani oli pääosin hiihtää määrää ja kerätä mahdollisimman paljon kilometrejä. Olen tyytyväinen kaksiviikkoiseen oikealla lumella. Nyt levätään pari päivää, jonka jälkeen lähdemme Rovaniemelle virittelemään kuntoa ja suksia Rukan avausviikonloppua varten.

Pellegrino26217ModicaNFFederico Pellegrino ja Lahden kaksi MM-mitalia. Kuva: NordicFocus

Onko Johannes Hösgflot Kläbo lyötävissä tulevalla kaudella?

Tällä hetkellä sitä on mahdoton sanoa. Täytyy odottaa Rukalle ensimmäiseen kisaan asti. Toki hän lienee erittäin vaikeasti voitettava tänäkin vuonna. Eikä hän ole ainoa voitettava, on monia sprinttereitä, jotka haluavat voittaa ja (Alexander) Bolshunov on varmasti parempi tänä vuonna kuin viime kaudella. Mutta olen valmis taisteluun. Itseluottamukseni on korkealla jo Rukan sprintissä.

Pellegrino03032018ModicaNFKuva: NordicFocus

Pitkän harjoitustauon jälkeen kausi on jälleen ovella. Millä mielin olet kolme viikkoa ennen kuin kisakausi jälleen käynnistyy?

Tällä hetkellä luottavaisilla mielillä. Kaikkien maailmancup-kausien jälkeen itsetuntemus on hyvä. Olen tehnyt koko kesän erittäin hyvin töitä ja treenit ovat sujuneet odotetusti. Paineita ei tällä hetkellä ole, vaan pikemminkin odotan innolla jännittävää hiihtokautta ja aion tehdä parhaani kisassa kuin kisassa.

Mikä on tulevan kauden päätavoitteesi? Seefeldin MM vai maailmancupin sprintticupin voiton uusiminen?

Tämä kausi tulee olemaan pitkä monine sprintteineen alkaen marraskuusta aina maaliskuuhun asti. Tietenkin ajatukseni ovat pääosin Seefeldin MM:issä, jossa sprintti käydään lempityylilläni eli vapaalla, ja jossa aion puolustaa Lahden maailmanmestaruutta. Kukaan ei ole tähän mennessä kyennyt voittamaan sprinttikultaa kahta kertaa peräkkäin. Haluan olla ensimmäinen. Tavoitteenani on tehdä historiaa ottamalla toinen kulta Seefeldissä, vaikkei se tule olemaan helppoa. Yritän parhaani.

Tahdon menestyä myös maailmancupissa ja voittaa sprintticupin kuten vuonna 2016. Hyvä uutinen minulle on, että monen vuoden tauon jälkeen maailmancup-kalenterista löytyy kilpailu kotiseudullani Aostanlaaksossa. Kilpaileminen perheeni ja kannattajieni edessä Cognessa tulee olemaan hauska ja unohtumaton kokemus.

Federico Pellegrinon haastattelu on ilmestynyt Fondoitalia.it -hiihtosivustolla.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri