motion banneri

Näissä kisoissa annetaan näyttöjä alkukauden maailmancup-joukkueisiin

Rukan maailmancup-avaus on usein ollut suomalaisille menestyksekäs. Tänä vuonna kilpaillaan kahtena päivänä perinteisellä hiihtotavalla. Kuva: NordicFocus

Rukan maailmancup-avaus on usein ollut suomalaisille menestyksekäs. Tänä vuonna kilpaillaan kahtena päivänä perinteisellä hiihtotavalla. Kuva: NordicFocus

Päävalmentaja Matti Haavisto selvensi kotiyleisölle, mitkä alkukauden kilpailut toimivat tarkkailukilpailuina marras- ja joulukuun maailmancup-joukkueisiin.

Maastohiihdon maailmancup 2018/19 käynnistyy Rukalla 24.-25.11. hiihdettävillä perinteisen hiihtotavan kilpailuilla. Lauantaina on ohjelmassa sprintti ja sunnuntaina 10/15 km väliaikalähdöllä.

Samat kilpailumuodot ovat käytössä Rovaniemen Suomen Cupissa 10.-11.11. Muita samojen matkojen perinteisen kilpailuja ei alkukaudesta ehdi Suomessa olla, joten Rovaniemen Suomen Cup on ainut tarkkailukilpailu ennen Rukan maailmancupia ja joukkue valitaan heti sen jälkeen.

‒ Joukkueeseen valitaan Rovaniemen tulosten, viime vuoden ja harjoituskauden tietojen perusteella. Meillä on hyvin paikkoja joukkueeseen, kun kotikentältä aloitetaan, sanoo Haavisto.

Isäntämaana Suomella on käytössä kuusi maajoukkue-edustuspaikkaa ja yhdeksän kansallisen ryhmän paikkaa sekä miehissä että naisissa. Onko maajoukkue-edustajaksi Rukalle mahdollista nousta maajoukkuevalmennuksen ulkopuolelta?

‒ On. Kun onnistuu ja osoittaa tarpeeksi kovaa kisakuntoa Rovaniemellä, se on oikein mahdollista.

Joulukuussa maailmancup kiertää Lillehammerissa, Beitostölenissä ja Davosissa.

‒ Lillehammerin joukkue valitaan Rovaniemen ja Rukan tulosten perusteella. Beitostöleniin ja Davosiin ehtii antaa näyttöjä Kuusamon FIS-hiihdoissa, Haavisto summaa.

Kuusamon FIS-kisat hiihdetään Rukan maailmancupista seuraavana viikonloppuna, 1.-2.12. FIS-hiihtokilpailuja käydään alkukaudesta myös Inarissa ja Kontiolahdella, mutta niille Haavisto ei mainitse antavansa painoarvoa joukkuevalinnoissa.

Lue lisää: Matti Haaviston tunnelmat kilpailukauden alkaessa

- Outi Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri