swix asut banneri

Heikki Korpela hakee Rovaniemeltä jatkoa mainiolle kauden alulle

Heikki Korpela avasi kautensa sprintin kolmannella sijalla. Kuva: Touho Häkkinen

Heikki Korpela avasi kautensa sprintin kolmannella sijalla. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Cup jatkuu viikonvaihteessa Rovaniemellä, jossa osa urheilijoista avaa kilpailukautensa.

Yksi kautensa jo aloittaneista hiihtäjistä on Heikki Korpela, jonka avausviikonloppu sujui mallikkaasti: Korpela hiihti Vuokatissa Suomen Cupin vapaan sprintissä kolmanneksi ja Pyhäjärven Pohdin väreissä viestissä toiseksi.

– Meni niin kuin ajattelinkin, että voisi mennä, Korpela sanoi.

Viikonloppuna hän hakee jatkoa hyville suorituksille Suomen Cupin Rovaniemen osakilpailuissa. Ounasvaaralla ohjelmassa on tällä kertaa lauantaina naisten 10 ja miesten 13,2 kilometriä perinteisellä sekä sunnuntaina perinteisen sprintti.

Korpelalle hyvä avausviikonloppu ei tullut yllätyksenä, sillä hänellä on takanaan onnistunut harjoituskausi.

– Terveenä olen saanut harjoitella eikä mitään ongelmia ole ollut. Tänä vuonna en mitään merkittäviä uusia kokeiluja ole lähtenyt tekemään. Olen pyrkinyt siihen, että olisin alkukaudesta valmiimpi hiihtämään kovaa, sitä olen tavoitellut, mutten sen kustannuksella, ettei loppukaudesta riittäisi pohjat. Vuokatti näytti, että hiihtäminen on valmiimpaa kuin ennen tähän aikaan, Korpela sanoi.

Viimeiset kolme harjoituskautta Korpelalla ovat olleet todella onnistuneita kokonaisuutena, mutta nyt erityisesti syksy on sujunut aiempia vuosia paremmin.

– Kokemus on tuonut syksyyn varmuutta, uskallan levätä oikeaan aikaan.

Rovaniemen perinteisen kilpailuja hän odottaa positiivisella mielellä.

– Vuokatti antoi vähän osviittaa, mutta mielenkiintoista nähdä. Kun perinteisellä on henkilökohtaiset matkat, saa itsellekin vähän lisäinformaatiota. Uskoisin, että tilanne alkaa tällä hetkellä olemaan aika tasan normaalimatkan ja sprintin suhteen. Normaalimatkalla pitäisi olla valmius hiihtää lujaa. Aikaisemmin olen ollut vahvempi yhteislähdöissä, mutta nyt olen pyrkinyt kesällä tekemään töitä sen eteen, että oppisin väliaikalähtöjä hiihtämään yhtä vahvasti enkä tarvitsisi toisten vetoapua. Nyt on ensimmäinen etappi siitä, miten se projekti on mennyt. Se on mielenkiintoinen nähdä, Korpela sanoo.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri