motion banneri

Millä mielellä ensimmäiseen kilpailukauteen päävalmentajana, Matti Haavisto?

Matti Haavistolla on edessä ensimmäinen kilpailukausi päävalmentajana. Kuva: Juho-Veikko Hytönen/kestävyysurheilu.fi

Matti Haavistolla on edessä ensimmäinen kilpailukausi päävalmentajana. Kuva: Juho-Veikko Hytönen/kestävyysurheilu.fi

‒ Sopiva jännitys on päällä näin kilpailukauden alkaessa, sanoo maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto.

Hän aloitti päävalmentajana keväällä harjoituskauden käynnistyessä, joten edessä on nyt ensimmäinen kilpailukausi päävalmentajan asemassa. Maailmancup, arvokilpailut ja Suomen joukkue ovat kuitenkin Haavistolle vuosien varrelta tuttu toimintaympäristö, toimihan hän aiemmin joukkueen huoltopäällikkönä.

‒ Positiivisin mielin lähdetään kauteen, mutta onhan se aina jännittävää nähdä, millaisia tuloksia yhteisen kesän työ tuottaa.

Kokonaisuutena Haavisto arvioi maajoukkueen harjoituskauden sujuneen hyvin.

‒ Keskimäärin joukkueen harjoituskaudella mitatut testitulokset ovat parantuneet. Lokakuun Val Senalesin korkean paikan leiri onnistui hyvin. Osa porukasta leireili samaan aikaan Vuokatissa. Vire on positiivinen, Haavisto sanoo.

Maailmancupin avauksesta Rukalta hän toivoo heti hyviä tuloksia.

‒ Ruka on ollut suomalaisille hyvä kilpailupaikka. Kotikisat ja lisäksi meille sopivia matkoja. Toivon uusien nuorten hiihtäjien nousevan maailmancupin pisteille ja vanhojen kärkinimien yltävän podiumille.

Kovista odotuksista huolimatta Haavisto muistuttaa, että monella urheilijalla harjoituskausi on vielä kesken, eivätkä kaikki herkistele Rukalle.

‒ Mutta niin se on muiden maidenkin urheilijoiden kohdalla. Tärkeintä on, että urheilija tietää oman tilanteensa.

Maajoukkueurheilijat ovat pysyneet pääosin terveenä. Ainoastaan Anne Kyllösen kilpailukauden avaus viivästyy syksyn selkäleikkauksen vuoksi.

‒ En ole vielä jutellut Annen kanssa kisakauden avauksesta, mutta kuntoutuksen ehdoilla mennään ja näillä näkymin hän ehtii hyvin mukaan kauteen, vaikka ensimmäiset kisat jäävät väliin. Anne on leirillä Muoniossa ja pääsen siellä keskustelemaan hänen kanssaan asiasta tarkemmin.

Maajoukkue siirtyy Muonioon leireilemään Rovaniemen Suomen Cupin kilpailujen jälkeen sunnuntaina. Rovaniemen Suomen Cup toimii tarkkailukilpailuna Rukan MC-joukkueeseen.

Lue lisää: Matti Haavisto kommentoi kestävyysurheilu.fi:lle alkukauden tulevia tarkkailukilpailuja.

- Outi Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri