swix hf banneri

Venäläistä ylivoimaa Oloksen miesten kilpailussa - maailmantähdet Poltoranin ja Spitsov kaukana kärjestä

Ivan Jakimushkin Lahden maailmancupissa viime talvena. Kuva: Modica/NordicFocus

Ivan Jakimushkin Lahden maailmancupissa viime talvena. Kuva: Modica/NordicFocus

Venäläishiihtäjät miehittivät kärkisijat Oloksen FIS-Tykkikisoissa lauantaina, kun miehet hiihtivät 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Voiton kympillä vei Ivan Jakimushkin. Jakimushkin on nuorten maailmanmestari 15 kilometrin vapaalta hiihtotavalta reilun kahden vuoden takaa. Aikuisten sarjassa 22-vuotiaan venäläisen paras meriitti kansainvälisillä areenoilla on viime vuoden Lahden maailmancupista, jossa hän oli 15 kilometrin perinteisellä 14:s.

Kahdeksan venäläistä 10 joukossa

Kakkonen lauantaina oli Ilja Semikov 3,9 sekuntia voittajaa hitaampana. Kokenut Maxim Vylegzhanin oli miesten kilpailun kolmas 11 sekunnin päässä. Venäläiset ottivat peräti viitosvoiton, kun seuraavat sijat menivät Andrei Melnitsenkolle ja Aleksander Bessmertnykhille. Kymmenen joukossa ainoat ei-venäläiset olivat kuudenneksi hiihtänyt Saksan Jonas Dobler ja kahdeksanneksi suksinut perjantain norjalainen sprinttivoittaja Erik Valnes.

VylegzhaninMaximOlosMaxim Vylegzhanin kurotti kolmanneksi Oloksella lauantaina. Kuva: Ski Muonio

Lähtölistan kirkkain tähti Alexander Bolshunov jätti lauantain kilpailun kokonaan väliin. Bolshunovin lisäksi ennakkosuosikkeina kilpailuun lähteneet Venäjän Denis Spitsov ja Kazakstanin Aleksei Poltoranin jäivät kauas kärjestä. Spitsov oli kilpailun 16:s lähes minuutin voittajasta. Poltoranin löytyy lopputuloksista vasta sijalta 21 eron kärkeen ollessa 1.09.

Sunnuntaina Oloksella jatketaan vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Lauantain naisten kilpailua hallitsivat saksalaiset. Kerttu Niskanen oli seitsemäs.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri