motion banneri

Pärmäkoski pähkäilee sunnuntain sprinttiin osallistumista, Matintalo iloitsee, että ero voittajaan pienenee

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski oli odotetun ylivoimainen voittaja, kun lauantain Suomen Cupissa hiihdettiin kymmenen kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Pärmäkosken jälkeen Johanna Matintalo oli toinen 28,7 sekuntia hävinneenä, Laura Mononen oli kolmas.

– Olisin ehkä toivonut aavistuksen teknisesti parempaa hiihtoa. Hiihtäminen meni ehkä vähän hätäiseksi, mutta oli siinä paljon hyvääkin, tiistaista asti Rovaniemellä harjoitellut Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pärmäkoski on ilmoittautunut sunnuntain sprinttiin, mutta mietti vielä osallistuuko kilpailuun. Hän pohtii asiaa valmentajansa Matti Haaviston kanssa.

– Haluja tottakai olisi hiihtää. Katsotaan mikä kokonaiskuorma on. Sprinttipäivät ovat kuitenkin niin pitkiä ja kovia. Huomenna sen näkee, nukunko vielä kello 9.30 vai olenko starttiviivalla, Pärmäkoski mietti.

MatintaloJohannaSuomenCupRovaniemiTouhoJohanna Matintalo lauantain kilpailussa. Kuva: Touho Häkkinen

Toiseksi hiihtänyt Johanna Matintalo on tehnyt vain yhden kovan harjoituksen Val Senalesin leirin jälkeen. Sen vuoksi hyvä kulku jopa vähän yllätti.

– Ehkä lähdin turhan kovaa. Olisin voinut rauhallisemmin lähteä. Olen kuitenkin tyytyväinen, ettei vauhti liikaa hyytynyt, Matintalo tuumi Hiihtoliiton haastattelunauhoilla.

Hän myös myönsi, että Pärmäkoski teki ison eron lauantain ladulla.

– Onhan se iso, kun matkana on vain kymmenen kilometriä, mutta on se isompikin ollut aikaisemmin. Se supistuu koko ajan ja siihen pitää olla tyytyväinen, hän jatkoi.

Kolmanneksi sijoittunut Laura Mononen pitää palkintopallisijoitusta aina hyvänä. Etenkin kauden ensimmäisissä kisoissa.

– Vähän harmitta loppu. Olin jo Johannan kanssa tasoissa toiseksi viimeisen mäen päällä ja sitten jäin kuitenkin lopussa. Ei vaan pystynyt vastaamaan siihen. Vähän tuntuu, että hyydyin, Mononen mietti.

Sunnuntaina hiihdetään sprintit perinteisellä.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri