swix hf banneri

"Jos joku päänahka lämmittää eniten, kyllä se on Iivo Niskasen päänahka"

Ristomatti Hakola avasi henkilökohtaisen kisakautensa voitolla Rovaniemellä. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola avasi henkilökohtaisen kisakautensa voitolla Rovaniemellä. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cupin miesten 13,2 kilometrin kilpailu oli miesten suhteen hieman yllätyksellinen, sillä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen jäi kakkoseksi erinomaisen hiihdon tehneen Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan takana.

Hakola voitti Niskasen 29,8 sekunnin erolla.

– Jos joku päänahka lämmittää eniten, kyllä se on Iivo Niskasen päänahka, niitä olen urallani ehkä pari kertaa saanut, Hakola sanoi, mutta veikkasi maltillisesti Niskasen hiihtävän Rukan maailmancupissa pari minuuttia kovempaa.

NiskanenIivoSuomenCupRovaniemiTouho

– Oma hiihto oli ihan hyväntuntuista. Ekalla kierroksella Vuorisen Late tuli peesiin, mutta ajattelin, etten anna tulla peesissä, oli mentävä eka kierros lujaa ja pudotettava hänet. Siitä vaan tasaista vauhtia, kuuntelin Iivon väliaikaa. En olisi pystynyt kiristämään yhtään, Hakola tuumi.

Iivo Niskanen teki sellaisen hiihdon, mikä hänen omien sanojensa mukana oli odotettavissakin.

– Rise hiihti hyvin, mutta kyllä huomaa, ettei ihan kestänyt happoja niin kuin normaalisti. Pikkuisen on hitsannut Senalesin jälkeen kiinni, päivän kakkonen totesi Hiihtoliiton haastattelussa viitaten lokakuun korkean paikan leiriin.

Lari Lehtonen oli miesten kisan kolmas. Kuva: Touho HäkkinenLari Lehtonen oli miesten kisan kolmas. Kuva: Touho Häkkinen

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen käänsi edukseen kamppailun kolmossijasta pudottaen Perttu Hyvärisen neljänneksi. Lehtonen sai lopussa sparrausta voittajan peesistä.

– Vuokatissa oli vähän tahmeaa, mutta nyt oli rentoa hiihtoa. Suksen kanssa onnistuttiin. Mukavaa olla taas palkintopallilla, Lehtonen summasi.

Rovaniemellä hiihdetään sunnuntaina perinteisen sprintit.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri