motion banneri

Lämmin sää ei uhkaa Rukan maailmancupia, mutta maastohiihdon sunnuntain kilpailu voi muuttua yhteislähdöksi

Rukalla näytti talviselta viime vuonna. Kuva: NordicFocus

Rukalla näytti talviselta viime vuonna. Kuva: NordicFocus

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic järjestetään suunnitellusti 23.–25. marraskuuta poikkeuksellisen lämpimästä säästä huolimatta.

Asiasta tiedottaa Ruka Nordicin järjestäjäorganisaatio. 

Kaikki lajit pysyvät tapahtuman ohjelmistossa, vaikka lämpimät kelit ovat tehneet kisapaikkojen valmisteluista normaalia haastavampaa.

Tällä hetkellä suurin mietinnän paikka on maastohiihdon matkojen osalta. Maailmancupia on hiihdetty normaalisti viiden kilometrin ladulla, mutta nyt lämpimät olosuhteet eivät välttämättä mahdollista lumetusta näin pitkälle matkalle.

Järjestäjien mukaan sunnuntain 10 ja 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu hiihdetään joko lyhyemmällä lenkillä väliaikalähdöllä tai sitten kilpailu muutetaan yhteislähdöksi.

– Asia on nyt selvityksessä. Tämä ratkaistaan tietenkin yhdessä Kansainvälisen hiihtoliiton ja muiden asianomaisten toimijoiden kanssa, kertoo Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu järjestäjän tiedotteessa.

Viime viikolla organisaatio ilmoitti, että HS 142 hyppyrimäki on suljettu kisoihin asti. Tällä pyritään varmistamaan, että mäki on parhaassa mahdollisessa kunnossa kisojen aikana.

– Kaikki kisat pidetään ja tästä ei ole epäselvyyttä. Totta kai tämä lauha sää on todella harmillinen meille, mutta onneksi kisat saadaan järjestettyä tästä huolimatta. Kaikki kisapaikat saadaan siis kuntoon, kertoo Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Rukalla kisataan viikonlopun aikana kahdeksan maailmancupin kilpailua: kaksi yhdistetyssä, kaksi mäkihypyssä ja neljä maastohiihdossa.

Vaikka Rukalla ei talven ihmemaalta (ainakaan vielä) näytä, odottaa Linjakumpu hienoja kisoja.

­– Vaikka lunta ei saataisi kuin urheilijoille, niin kisat tulevat varmasti olemaan viihdyttävät ja näyttävät. Meillä on aina ollut mahtava yleisö, joka on varmistanut tunnelman kohdilleen. Maailmancupin kilpailujen lisäksi kisoissa on rutkasti oheisohjelmaa kaikille kävijöille, eli lippuja vain hankkimaan, Linjakumpu kannustaa.

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri