swix hf banneri

Takavuosien ruotsalainen hiihtotähti: Therese Johaug voi olla kovempi kuin koskaan aiemmin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihtokausi käynnistyy Ruotsissa ja Norjassa tulevana viikonloppuna Bruksvallarnassa ja Beitostölenissä.

Ruotsalaiset spekuloivat tulevaa kautta ja moni uskoo maan naisten pärjäävän miehiä paremmin. Yksi tämän arvelun heittäjistä on Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntijana ja kommentaattorina toimiva Mathias Fredriksson.

– Meillä on kaksi supertähteä Charlotte Kalla ja Stina Nilsson, joten ei ole ihmekään, että näin on. Ihan samanlaisia tähtiä meillä ei ole miesten puolella, mutta uskon Calle Halfvarssoniin. Hän on näyttänyt, että silloin kun ei mikään ei estä, hän pystyy hiihtämään todella kovaa, Fredriksson toteaa ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

Ei-ruotsalaisista nimistä esiin nousee yksi. Hän on Therese Johaug.  Fredriksson sanoo, että Johaug on tervetullut laduille kärsittyään kilpailukiellon.

– Hän tulee saamaan merkittävää huomiota ja on pääosassa tulevana talvena.

Omalla urallaan kolme MM-mitalia ja yhden olympiamitalin saavuttaneella 45-vuotiaalla Fredrikssonilla ei ole mitään sitä vastaan, että Johaug on mukana laduilla kahden vuoden tauon jälkeen.

Fredriksson160103FelgNFMathias Fredriksson toimii Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntijana. Kuva: NordicFocus

– On eritasoista dopingia. Vaikuttaa siltä, että tässä tapauksessa kyse oli piittaamattomuudesta, hän ei tehnyt tietoisesti mitään hiihtääkseen kovempaa.

Samalla hän uskoo, ettei vauhti ole kadonnut minnekään parissa vuodessa. Pikemminkin päinvastoin.

– Uskon, että Therese voi olla vielä parempi kuin ennen kilpailukieltoa, jolloin hän oli ilmiömäinen. Hän voi hiihtää vähintään yhtä kovaa. Henkinen puoli on tärkeä ja uskon hänen olevan erittäin innokas näyttämään kykynsä, Fredriksson totesi.

Ruotsalaishiihtäjien alkukauden kunnosta saadaan lisätietoja, kun perjantaista sunnuntaihin Bruksvallarnassa hiihdetään kolme matkaa.

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri