motion banneri

Jällivaaran hiihtokisat peruttiin, Bruksvallarnassa tasatyönnön kieltäviä osuuksia lumitilanteesta johtuen

Lumitykki työssään. Kuvituskuva. Kuva: Laiho/NordicFocus

Lumitykki työssään. Kuvituskuva. Kuva: Laiho/NordicFocus

Lämmin marraskuun sää on häirinnyt hiihtokilpailujen järjestäjiä.

Rovaniemellä ja Oloksella hiihdettiin vesikelissä. Vastaavasti Ruotsissa kauden piti käynnistyä kuluneen Jällivaarassa, mutta kilpailut peruttiin lumenpuutteesta johtuen.

Gällivarepremiärenin järjestäjät ilmoittivat vain kolme päivää ennen kilpailuja, että hiihtolatua on kaksi kilometriä, jonka lisäksi lunta puuttui stadionalueelta. Kilpailujen läpiviemiseksi lunta olisi tarvittu 2,5 kilometrin matkalle.

Jällivaaran kisoihin ilmoittautuneiden lista olisi muutenkin ollut sangen vaatimaton, sillä varsinaiset katsastuskilpailut alkutalven kansainvälisiin kisoihin käydään Bruksvallarnassa tulevana viikonloppuna. Myös Bruskvallarnassa on ollut haasteita lumen kanssa. Järjestäjien mukaan kilpailut pidetään kuitenkin alkuperäisen ohjelman mukaan.

- Teemme kovasti töitä saadaksemme hyvät ladut aikaan, kertoo kilpailunjohtaja Mikaela Sundbaum tapahtumajärjestäjien tiedotteessa.

Järjestäjät ovat saaneet lunta kisaldauille vajaan kymmenen kilometrin päässä sijaitsevasta Ramundbergetistä, jossa lumen tekeminen on ollut mahdollista.

Lumihaasteet ovat muuttamassa kisalatujen reittejä, jolloin tuomaristo on päättänyt, että lauantain kilpailussa saatetaan käyttää vyöhykkeitä, joissa ainoana sallittuna etenemistyylinä on vuorohiihto. Tällä pyritään estämään tasatyöntö profiililtaan helpotetuilla laduilla. Ruotsin kauden avauksessa hiihdetään vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailut perjantaina, perinteisellä lauantaina ja vapaan sprintti sunnuntaina.

Rukan maailmancup-avauksen järjestäjät tiedottivat aiemmin viikolla, että Ruka Nordic viedään suunnitellusti läpi, joskin maastohiihdon ohjelmaan saattaa tulla muutoksia lumitilanteesta johtuen.

-Juho-Veikko Hytönen

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri