motion banneri

Petter Northug pessimistisenä: Ura voi olla ohi ennen joulua

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon 13-kertainen maailmanmestari Petter Northug avaa kautensa viikonloppuna Beitostölenin Norjan kansallisessa kilpailukauden avauksessa.

Kotimaansa tiedotusvälineille Beitostölenin lehdistötilaisuudessa puhunut Northug ei kuulostanut optimistiselta oman kuntonsa suhteen. Hän uskoo pärjäävänsä tällä hetkellä vain helpolla profiililla varustetuissa sprinttikilpailuissa, mikäli suksi on hyvä.

Northug myöntää, että harjoituskausi on ollut jälleen vaikea ja hän on nähnyt kilpakumppaneiden vauhdin.

- Tiedän realiteetit. Olen nyt ollut samassa joukkueessa Johanneksen (Hösflot Kläbo) kanssa. Otimme prologin häntä vastaan syyskuun lopussa ja tiedän, missä mennään, Northug sanoi Norjan TV2:n mukaan.

Hän kertoo tarvitsevansa vielä treeniä ja kilpailuja ennen kuin menestystä alkaa jälleen ropista, jos alkaa. Paikkaa Rukalta hänelle ei ole luvattu ja vaikuttaa siltä, ettei hän sinne kaipaakaan. Tour de Skille Northug haluaisi, mutta pitää mahdollisuuksiaan pieninä.

Northugin mukaan tilanne näyttää pahalta: hän on tippunut samaan ansaan jo monta vuotta peräkkäin, eikä hiihto ole kulkenut alku- eikä loppukaudesta. Ura voi olla ohi ennen joulua, eikä hän pidä todennäköisenä sitä, että olisi mukana lehdistötilaisuudessa ennen Beitostölenin kisoja vuoden päästä.

- En enää viitsi yrittää, jos huomaan kuukauden päästä, ettei kroppa kestä harjoittelua ja kilpailemista. Tämä on viimeinen toivo, mutta paljon pitäisi tapahtua, mikäli olisin arvokisoissa tällä kaudella, Northug toteaa.

- Jos kroppa ei vastaa nyt, niin se on merkki siitä, että liika on liikaa.

Nyt Norjassa mietitään sitä, puhuuko mies totta. Norjan TV2:n asiantuntija Petter Skinstad ei osaa antaa vastausta.

- Voi olla hyvinkin, että asiat ovat näin tai sitten kyse on ”mind gamesta”, Skinstad arvelee.

Hän muistuttaa, että kaikki Northugin tuntevat tietävät, ettei hänen sanomisia voi aina ottaa 100-prosenttisesti, vaan mies on taitava psyykkaamaan.

Norjan kansalliseen ryhmään pääsee mukaan Lillehammerin ja Beitostölenin maaailmancupiin, mikäli pärjää kansallisessa avauksessa riittävän hyvin. Northugin mahdollisuuksia esiintyä maailmancupissa kotimaassaan pidetään edelleen hyvinä.

Falunin MM-kisoissa 2015 Northug voitti kolme maailmanmestaruutta, mutta sen jälkeen hän ei ole pärjännyt oikein yhtään missään lukuun ottamatta Lahden MM-hiihtojen sprintin vitossijaa. Northugilta kysyttiin, onko hän miettinyt sitä, että olisi lopettanut Falunin jälkeen. Ja onhan hän miettinyt.

- On kuitenkin edelleen hauska kilpailla ja pistää numero rintaan. Tämä on edelleen mukavaa, kun kaikki sujuu ja keho toimii, hän perusteli.

Nyt hän kuitenkin on pohtinut, että ehkä kroppa kärsinyt jo liikaa viime vuosien aikana, eikä se enää välttmättä toimi takavuosien tavoin.

-Juho-Veikko Hytönen

 Mainos
Tilaa Petter Northugin 30.10. ilmestyvä kirja Northug – Minun tarinani

Tilaa nyt!

 

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri