swix asut banneri

Lillehammerissa ei riittävästi lunta – maailmancupin minitour saattaa siirtyä Sjusjöeniin

Maailmancupia Lillehammerissa vuosi sitten. Kuva: NordicFocus

Maailmancupia Lillehammerissa vuosi sitten. Kuva: NordicFocus

Lillehammerissa ei ole tällä hetkellä riittävästi lunta viiden kilometrin ladulle, vaikka maailmancupia pitäisi hiihtää jo reilun parin viikon kuluttua.

Viikko Rukan maailmancupin jälkeen kilpailukalenteriin on merkitty Lillehammerin minitour, jossa tarkoitus on hiihtää vapaan sprintti, vapaan 10 ja 15 kilometriä ja kiertueen päätteeksi 10 ja 15 kilometriä takaa-ajolla.

Nyt norjalaisjärjestäjät ovat etsineet varapaikkaa, ja löytäneet sellaisen parinkymmenen kilometrin etäisyydellä Lillehammerista. Sjusjöenin hiihtokeskus on ehdolla maailmancupin pitopaikaksi, mikäli lunta ei saada tehtyä riittävästi.

Asiasta kertoo norjalaiselle uutistoimisto NTB:lle Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Vidar Löfshus. Tällä hetkellä päätöksiä ei vielä ole tehty, sillä tulevina päivinä Lillehammeriin on ennustettu pakkassäätä, joka mahdollistaa lumen valmistamisen.

- Lillehammerissakin on lunta sprinttiladulla. Pakkasta on ennustettu ja mikäli lunta pystytään tekemään lisää, tulee 2,5 – 3 kilometriä latua nopeasti valmiiksi, Löfshus toteaa.

Lillehammerin maailmancup on ohjelmassa 30.11.- 2.12.

-Juho-Veikko Hytönen

Maastohiihdon maailmancupin kalenteri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri