motion banneri

Neprjajeva ja Bolshunov voittajat Rovaniemellä – Similä ja Ahervo parhaat suomalaiset

Alexander Bolshunov Pyeongchangin olympialaisissa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Alexander Bolshunov Pyeongchangin olympialaisissa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Venäläiset olympiamitalistit Natalia Neprajeva ja Alexander Bolshunov voittivat Rovaniemen FIS-Santasport -hiihdot torstaina.

Miesten 15 kilometrin ja naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailu oli monelle ulkomaalaiselle maajoukkueelle katsastuskilpailu Rukan maailmancupiin.

Etelä-Koreassa neljä olympiamitalia hiihtänyt Bolshunov jätti toiseksi tullutta Andrei Larkovia 19 sekuntia. Maxim Vylegzhanin oli kolmas 44 sekuntia voittajasta. Ranskalaiset jäivät venäläisten jalkoihin Ounasvaaralla torstaina. Valentin Chauvin ja Jean-Marc Gaillard olivat parhaat ranskalaiset sijoilla 16 ja 17 minuutti ja 44 sekuntia sekä 1.46 voittajaa perässä.

Italialaisprintteri Federico Pellegrino hiihti sijalle 23. Hänelle kaksi sekuntia hävisi kisan paras suomalainen Tero Similä. Similä jäi Bolshunoville 2.45.

Nepryaeva7318ThibautNFNatalia Neprjajeva. Kuva: NordicFocus

Naisten sarjan ykkönen oli Pyeongchangin talviolympialaisissa venäläisurheilijoiden naisten pronssisen viestijoukkueen aloittanut ja samana vuonna alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa kaksi mitalia ottanut Natalia Neprjajeva.

Kymmenen sekuntia voittajan takana toiseksi hiihti Julia Belorukova. Kolmas oli Lidia Durkina puoli minuuttia Neprjajevasta. Paras suomalainen oli Eeva Ahervo sijalla 16.

Lapissa hiihdot jatkuvat viikonloppuna Saariselän FIS-kilpailuilla.

Tulokset

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri