motion banneri

Beitosprinten: Eckhoff kokeili vauhtiaan vapaan sprintissä, Northug jäi karsintaan

Majken Caspersen Fallan voittotahti sprinttiladuilla jatkuu. Kuva: Modica/NordicFocus

Majken Caspersen Fallan voittotahti sprinttiladuilla jatkuu. Kuva: Modica/NordicFocus

Tutut nimet hallitsivat Norjan kaudenavauksen Beitosprinten-viikonlopun vapaan hiihtotavan sprinttikilpailussa.

Ampumahiihtäjä Tiril Eckhoff kävi kokeilemassa sprintterin taitojaan maastohiihtäjien joukossa varsin menestyksekkäästi. Eckhoff oli aamun karsinnassa toiseksi nopein, sijoittui toiseksi puolivälierässä ja voitti välieränsä. Finaalissa paukut riittivät neljänteen sijaan.

Päivän voittajan nimi ei ollut ylläty: Maiken Caspersen Falla on hallinnut viime vuodet Norjan ja jopa maailman sprinttejä, ja sama sai jatkoa Beitostölenissä. Falla oli nopein myös kaikissa erävaiheissa.

Toiseksi sijoittui vahvasti esiintynyt Kristine Skistad, vasta 19-vuotias lupaus, jolla on viime talvelta nuorten MM-hopea juuri sprintistä. Lotta Weng oli kolmas.

Finaalin viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuivat Kari Slind ja Astrid Jacobsen.

Kläbon komennossa

Miesten sarjassakaan voittaja ei yllättänyt: Johannes Kläbo kiri voittoon ennen Emil Iverseniä 0,18 sekunnin marginaalilla. Eirik Brandsdal sijoittui kolmanneksi ja loput finaalisijat veivät Gjoeran Tefre, Sindre Skar ja Finn Hågen Krogh.

Petter Northugin avausviikonloppu jatkui melkein yhtä surkeasti kuin alkoikin. Northug oli sprintin karsinnassa 35., eikä siis yltänyt jatkoon.

Tulokset

- Outi Hytönen

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri