motion banneri

Cologna jättää Rukan maailmancupin väliin ja kisaa Northugia vastaan Norjassa

Dario Cologna (vas.) ja Petter Northug. Kuva: NordicFocus

Dario Cologna (vas.) ja Petter Northug. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla viikonloppuna, mutta kovia kisoja riittää samaan aikaan Norjassakin.

Maastohiihdon nelinkertainen olympiavoittaja Dario Cologna ei kilpaile viikonloppuna Rukalla. Sen sijaan hän hakee kilpailutuntumaa maastohiihdon Norjan Cupista, joka kilpaillaan Gålåssa.

Norjalaislehti Nettavisen kirjoittaa, että Seefeldin MM-kilpailut ovat Colognan mielessä, eivätkä maailmancupin kilpailut siten kiinnosta yhtä suuresti kuin aiemmin. Nettavisen viittaa sveitsiläiskanava SRF:n tekemään haastatteluun, jossa Cologna kertoi, ettei ole juuri koskaan saanut hyviä suorituksia aikaan Rukalla. Maailmancup käynnistyisi hänen kohdaltaan vasta Lillehammerista noin tunnin automatkan päässä Gålåsta.

Gålåssa Cologna on ilmoittautunut perjantain 15 kilometrin vapaan kilpailuun ja sunnuntain 15 kilometrin perinteisen starttiin. Lauantain sprintti jää väliin. Sveitsiläiskanavalle Cologna kertoo myös, että harjoituskausi on sujunut ongelmitta, mutta kunto suhteessa muihin selviää vasta kilpailuissa.

Northugin takaraja Skandinavia Cupissa

Samassa kilpailussa Petter Northug hakee nostetta hiipumassa olevalle uralleen. Beitostölenin viikonlopun kilpailussa tuloksina oli hylkäys perinteisen kilpailussa luistelupotkujen takia ja karsiutuminen sprintissä. Gålåssa hän kilpailee perjantaina sekä lauantain vapaan sprintissä.

Northug kertoi norjalaisviestimille, ettei harjoituskausi ole sujunut hyvin ja että ura saattaa loppua jo ennen vuodenvaihdetta.

- Viimeinen takaraja on mennä kovaa Skandinavia Cupissa. Kolme viikkoa. Sitten tiedän enemmän, Northug totesi viime viikolla.

Skandinavia Cupia hiihdetään Östersundissa joulukuun 14.-16. päivä.

-Juho-Veikko Hytönen

 Mainos
Tilaa Petter Northugin 30.10. ilmestyvä kirja Northug – Minun tarinani

Tilaa nyt!

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri