swix asut banneri

Kaisa Mäkäräinen voittoon Kontiolahden FIS-kisoissa – Tiilikainen miesten neljäs

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen kokeili vauhtiaan maastohiihdon puolella Kontiolahden FIS-kisoissa lauantaina.

Kontiolahden Urheilijoita edustava Mäkäräinen voitti vapaan hiihtotavan kympin 19 sekunnin erolla Marija Istominaan. Istomina on Venäjän mestaruuskisojen pronssimitalisti 30 kilometriltä viime keväältä. Holmenkollenin 30 kilometrillä hän hiihti sijalle 22. Vuonna 2017 hän voitti nuorten MM-pronssia Salt Lake Cityssä viiden kilometrin vapaan kilpailussa.

Kontiolahdella seuraavat sijat menivät valkovenäläisille kun Hanna Karaliova oli kolmas, Ina Lukonina neljäs ja Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnunen viides.

Oulun Hiihtoseuran Anna-Kaisa Saari oli toiseksi parhaana suomalaisena viides. Hän jäi Mäkäräiselle minuutin ja 44 sekuntia.

Miesten 15 kilometriä oli venäläisten hallintaa. Ykköseksi hiihti Andrei Melnitsenko 39,4 sekunnin erolla Jevgeni Beloviin. Olympiamitalisti Denis Spitsov oli kolmas puolitoista minuuttia voittajasta.

Vuokatti Ski Team Kainuun Tino Tiilikainen oli parhaana suomalaisena neljäs. Hän jäi voittajalle 2.54. Viiden joukkoon hiihti myös Äänekosken Huiman Topi Kuorelahti vajaa parikymmentä sekuntia Tiilikaista hitaampana.

Sunnuntaina Kontiolahdella jatketaan perinteisen hiihtotavan kilpailuilla.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri