swix asut banneri

Matti Heikkinen sai tylyn kohtelun maitohappojen maailmassa

Matti Heikkinen hiihti sunnuntaina sijalle 35. Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen hiihti sunnuntaina sijalle 35. Kuva: NordicFocus

Maitohappojen maailma osoittautui tylyksi paikaksi hiihtäjä Matti Heikkiselle. Jyväskyläläinen tunnusti hiihtäneensä alakanttiin, kun Rukan 15 kilometrin hiihto toi sunnuntaina 35. sijan.

– Lähdin aika reippaasti liikkeelle, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen rupesin hiipumaan. Nyt pitää hiihtää lisää kisoja, että alkaa kestää maitohappoja, Heikkinen kertasi.

Hänen kisatahtinsa on lähiviikkoina tiivis, sillä kolmeen viikkoon kertyy kuusi kilpailua Norjassa ja Sveitsissä.

Hyvarinen25112018ModicaNFPerttu Hyvärisen valot sammuivat viimeisellä 3,75 kilometrillä. Kuva: NordicFocus

Heikkinen, 34, vietti kisan jälkeen lyhyen juttuhetken uusvanhan suksitallinsa pomon, itävaltalaisen ex-hiihtäjän Gerhard Urainin kanssa. Kritiikkiä ei tarvinnut antaa, sillä työvälineissä ei ollut vikaa.

– Sukset olivat tänään ainut positiivinen asia. Oli huojentava juttu, että löysimme nopeasti hyvän suksen purkkipitokeliin, seitsemän vuoden tauon jälkeen Fischerille palannut Heikkinen arvioi.

Peikko painaa Hyväristä

Maajoukkuemiehistä Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Heikkinen ja Anssi Pentsinen olivat sunnuntaina tuloslistassa perä perää sijoilla 33–36. Hyvärinen oli alkumatkan hyvässä vedossa, mutta "valot sammuivat" täysin viimeisellä 3,75 kilometrin lenkillä.

– En ole puoleentoista vuoteen hiihtänyt hyvin. Se alkaa olla itselle peikko, Hyvärinen mietti ja sanoi jännittäneensä Rukan starttia enemmän kuin ikinä.

Mäki jatkoi lauantain sprintistä alkanutta hyvää menoaan, ja Pentsinen sai hiihtoonsa "tekemisen meininkiä".

HaavistoMatti25112018KUPäävalmentaja Matti Haaviston mukaan palkintopallisijat eivät olleet kaukana Rukalla. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Päävalmentaja Matti Haavisto oli maailmancup-avauksen jälkeen varovaisen toiveikas. Kausi jatkuu jo ensi perjantaina Norjassa.

– Tässä on hyviä merkkejä olemassa. Palkintopallisijat eivät ole kaukana. Miehistä Iivo (Niskanen), Ristomatti (Hakola) ovat vahvoja, ja Matti (Heikkinen) tulee sieltä ihan varmasti.

Haavisto luottaa oman suojattinsa Krista Pärmäkosken vireen paranevan, ja myös Johanna Matintalolta ja Kerttu Niskaselta voi odottaa enemmän. Kumpikin on harjoitellut kovaa, eivätkä he vielä Rukalla löytäneet parasta vauhtiaan.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri