KU Rollerski 550x90px

Hanna Falk kärsii TWAR:sta

HannaFalk intro150212 manzoniYksi Ruotsin parhaista naissprinttereistä, Hanna Falk on kärsinyt pitkään sairasteluista ja ollut kaukana huippukunnostaan. Nyt syy on selvinnyt, hänellä on TWAR eli keuhkoklamydia.

HannaFalk150212 manzoniHanna Falk kärsii keuhkoklamydiasta. Kuva: Manzoni/NordicFocusYksi Ruotsin parhaista naissprinttereistä, Hanna Falk on kärsinyt pitkään sairasteluista ja ollut kaukana huippukunnostaan. Nyt syy on selvinnyt, hänellä on TWAR eli keuhkoklamydia.

Falk kertoi nettisivuillaan, että hän oli jo pitkään aavistellut, ettei kaikki ole kunnossa, koska hän oli pitkään kärsinyt infektiosta. Falk ajatteli ensin olevansa vain vilustunut eikä ottanut antibioottikuuria.

Nyt 22-vuotias maajoukkuehiihtäjä on kuitenkin saanut tietää, että hänellä on keuhkoklamydia eli TWAR. Keuhkoklamydia on tavallinen hengitysinfektioiden aiheuttaja, joka aiheuttaa muun muassa pitkittynyttä yskää.

Falk vakuuttaa tuntevansa itsensä nyt paljon pirteämmäksi, mutta aikoo ottaa vielä ainakin kuukauden rauhallisesti ja syödä antibioottikuurinsa loppuun. Tuona aikana hän ei aio kilpailla ja voi olla, että myös koko loppukausi jää häneltä väliin.

– Ehkä hiihdän jonkun kevätkilpailun. Se olisi bonusta, jos sellainen tapahtuisi. Terveys on minulle aina ykkösasia ja voin vain todeta, että tämä kausi meni piloille sairauden takia, kirjoittaa Hanna Falk kotisivuillaan.

Falk on tällä kaudella hiihtänyt vain neljä maailmancupin osakilpailua. Parhaimmillaan hän sijoittui Düsseldorfin parisprintissä Linn Skömskarin kanssa 8:nneksi, mutta muuten hän on onnistunut saamaan ainoastaan kaksi maailmancupin pistettä.

Hanna Falk ei aio kuitenkaan luovuttaa, vaan haluaa tulla entistä parempana hiihtäjänä takaisin huipulle.

– Mutta en aio luovuttaa niin helposti. Uudet kaudet odottavat ja haluan enemmän kuin koskaan takaisin maailmanhuipulle. Te jotka tiedätte paremmin, sanotte että olen nuori ja että minulla on tulevaisuus edessäni. Siinä tapauksessa minä uskon teitä, kirjoittaa Falk optimisesti sivuillaan.

Lähde: YLE Urheilu – Hanna Falkin kotisivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri