swix asut banneri

Pokljuka yllätti ampumahiihtäjät – sakea sumu vei kisan torstaille: "Ainoa oikea päätös"

Quentin Fillon Mailletilla oli vaikeuksia nähdä tauluun keskiviikkona Pokljukassa. Kuva: NordicFocus

Quentin Fillon Mailletilla oli vaikeuksia nähdä tauluun keskiviikkona Pokljukassa. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon henkilökohtaisen maailmancup-kauden Slovenian Pokljukassa avaava miesten 20 kilometrin normaalimatka peruttiin sääolosuhteiden takia keskiviikkona. Kisa siirtyi torstaille, koska sumu yltyi vieden näkyvyyden ampumapaikalla.

– Urheilijoita ajatellen ehdottomasti se ainoa oikea päätös. Olosuhteet eivät olleet tasapuoliset, Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen totesi.

– Kilpailu on sen verran pitkä ja lähtöajat väkisinkin venyvät, että on mahdotonta ennustaa miten sumulautat menevät. Todennäköisesti olisi tullut joillekin hyviä rakoja, mutta joillekin tosi huonoja myös.

Torstaina kisataan aamupäivällä, ennen naisten 15 kilometrin normaalimatkaa. Keskiviikolle jo latautuneet miehet saavat olla tarkkana, jotta lyhyt palautumisaika perjantain pikakisaan käytetään tarkasti.

– Pojat oli jo nälkäisiä. Aina kun viritellään kisaan ja adrenaliinia on jo veressä, niin totta kai haluaisi startata, Kähkönen kertoi Tuomas Grönmanin, Olli Hiidensalon, Tero Seppälän ja Jaakko Rannan puolesta.

– Iso haaste miehille on se, että torstain normaalimatkasta on aika lyhyt palautumisaika perjantain pikakisaan. Siinä varmasti jyvät alkavat jo erottua akanoista.
Pokljukassa ei useinkaan ole vastaavaa koettu, vaikka ampumahiihdossa sumu aina silloin tällöin sotkeekin kisapäivät.

– En muista, että olisin tällaista keliä täällä nähnyt. Oberhofissa tämä on varsin tyypillistä, ja Oslossa Holmenkollenilla on silloin tällöin myös vastaavaa, Kähkönen kuvaili.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri