swix asut banneri

Seppälän pistesaldo heti auki, Hiidensalo sai hikoilla jo ennen kisaa

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tuttu voittaja ampumahiihdon maailmancupin kauden avauksessa.

Tero Seppälä kohensi vuoden takaisesta hulppeasti, kun Slovenian Pokljukassa kisattiin ampumahiihdon maailmancupissa miesten ensimmäinen henkilökohtainen kisa. Viime kauden avauksessa Östersundissa Seppälä oli normaalimatkalla 89:s, nyt hän ylsi nyt heti pisteille. Pokljukan 20-kilometrinen toi jaetun 38. sijan eli kolme cup-pistettä.

Seppälä ampui kolme sakkoa, ja hiihtovauhdissa hän oli kisan 25. nopein.

– Ihan ookoo, vaikka tietysti toivoisi aina olevansa korkeammalla tuloksissa. Hiihto oli tasaisen vahvaa eikä oikeastaan yhtään surkeaa ammuntaa, mutta yksittäisiä virheitä. Näin alkukaudesta usein sellaisia tulee, mutta parempi alku kuin viime vuonna, Seppälä sanoi ja lähti hakemaan nopeaa palautumista perjantaista pikakisaa varten.

Tuomas Grönman oli 60:s, Olli Hiidensalo 82:s ja Jaakko Ranta 83:s.

Hiidensalo021218ManzOlli Hiidensalolla tuli kiire jo ennen lähtöä. Kuva: NordicFocus

Hiidensalo unohti sukset

Hiidensalon cup-kausi alkoi hölmön turhalla virheellä, sillä lähdöstä unohtuivat sukset.

– Ihan oma vika. Oli kolme minuuttia aikaa ja tajusin, ettei ole kisasuksia (lähtöalueella). Tuhatta ja sataa huoltokopille ja lopulta kymmenen sekuntia oli aikaa päästessäni lähtöön. Ei kisa nyt varmaan tuohon alkusekoiluun kaatunut, mutta kyllä se heikensi suoritusta aika paljon, jalkansa "hapoille" jo ennen starttia juossut Hiidensalo harmitteli.

Fourcade061218ManzNFMartin Fourcade voitti miesten normaalikilpailun. Kuva: NordicFocus

Seitsemän viimeisintä maailmancupin kokonaisvoittoa ottanut Ranskan Martin Fourcade voitti 4,2 sekunnilla Saksan Johannes Kühnin, jolle palkintosija oli uran ensimmäinen maailmancupissa. Fourcadelle puolestaan osakilpailuvoitto oli huikean uran 75:s.

– Odotin lumisadetta ja otin myöhäisen lähtönumeron. Se oli virhe, sillä keli lämpeni kisan aikana niin paljon. Ainoa vaihtoehto oli ampua hyvin, ja onneksi onnistuin, Fourcade totesi.

Itävallan Simon Eder oli kolmas ennen slovenialaisyleisön suosikkia Jakov Fakia. Kärkikolmikko selvitti ammunnan puhtaasti, Fak kirjasi yhden sakkominuutin.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Tulokset

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri