swix asut banneri

Pärmäkoski paljastaa nyt: Huippuvire tuli viikko olympialaisten jälkeen

Krista Pärmäkoski ja Matti Haavisto median tentattavana. Kuva: Aapo Laiho

Krista Pärmäkoski ja Matti Haavisto median tentattavana. Kuva: Aapo Laiho

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski avaa omaa harjoittelun ja kuormituksen seurantaa eilen kotisivuillaan julkaistussa minidokumentissa. Videolla Pärmäkoski muun muassa myöntää, että viime kauden huippukunto tuli esiin vasta Lahden maailmancupissa, viikko olympialaisten jälkeen.

Pärmäkoski kertoo, että oma harjoittelun seuranta alkoi 13-vuotiaana, jo silloin valmentajana toimineen Matti Haaviston kanssa. Kaikki on siis kirjoitettu siitä asti ylös. Ensimmäiset harjoituspäiväkirjat täytettiin paperiversiona ja harjoitteluja kuvattiin hymynaamoilla.

Viimeisen kolmen kilpailukauden aikana Pärmäkoski on käyttänyt sykemittaria myös kaikissa kilpailuissa ja kerätyn datan määrä on muutenkin lisääntynyt huomattavasti. Dataa kerätään sekä palautumisesta, harjoituksista että kilpailuista. Pärmäkoski kuitenkin korostaa dokumentissa, että oma tuntemus on urheilijalle hyvin tärkeää ja sitä pitää peilata kerätyn datan antamaan tietoon.

Katso video kokonaisuudessaan Pärmäkosken kotisivuilta, Krista-sivun alaosasta: http://kristaparmakoski.fi/krista
Video löytyy myös suoraan Youtubesta.

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto on toiminut Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentajana koko hänen uran ajan ja viimeiset neljä vuotta Pärmäkosken fysiikka- ja voimavalmentajana on toiminut hänen aviomies Tommi Pärmäkoski.

swix asut boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri