swix hf banneri

Piipon ankkuriosuus nosti hiihtotunnelmia: "Tästä lähtee uusi tsemppi päälle"

Suomen joukkue nousi podiumille maastohiihdon maailmancupin viestissä. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen joukkue nousi podiumille maastohiihdon maailmancupin viestissä. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihtomaajoukkueen kuopus Eveliina Piippo kesti jännittävän paikan naisten hiihtoviestin ankkurina ja pääsi ensi kertaa urallaan maailmancupin palkintosijalle.

Piipon onnistuminen nosti koko joukkueen tunnelmia.

– Tämä antoi meille kaikille itseluottamusta, että pystymme taistelemaan yksilöinä ja joukkueena tosi hyviin suorituksiin. Suomen hiihto tarvitsi tätä, ja tästä lähtee varmasti uusi tsemppi päälle, Krista Pärmäkoski arvioi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Piippo, 20, ankkuroi Suomen kolmanneksi Norjan Beitostölenissä uransa ensimmäisessä maailmancupin viestissä ja oli haltioissaan.

– Päällimmäisenä on oikein hyvä fiilis. Hiihtona se oli aika onnistunut, kun pystyin tuomaan meidät kolmantena, Piippo sanoi.

Hän on ensimmäistä vuotta mukana maajoukkueen harjoitusryhmässä. Ennen kauden alkua Piippo kertoi STT:lle, että hänellä on ollut oppimista huippuhiihtäjän tavoille. Opit alkavat mennä perille, sillä viestin aattona Piippo hiihti Beitostölenissä uransa parhaan maailmancup-sijoituksen. Hän oli vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä 22:s.

PiippoRoponenvaihtoModRiitta-Liisa Roponen toi viestin kolmannelta osuudelta ankkuri Eveliina Piipolle. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski perinteisellä

Viime arvokisoissa Pärmäkoski on totuttu näkemään ankkurina, mutta sunnuntaina hän lykki kakkososuudella perinteistä hiihtotapaa. Etsimänsä terävyyden löytänyt Pärmäkoski oli osuudellaan vahva, mutta iloitsi etenkin Piipon onnistumisesta.

– Eveliina oli kylmäpäinen, ja kaikki suoriutuivat osuuksistaan tosi hyvin, Pärmäkoski sanoi.

Avausosuudella hiihti itseltään parempaa kaivannut Johanna Matintalo, ja kolmososuudella lauantain onnistumisesta hyvin jatkanut Riitta-Liisa Roponen.
Pärmäkoski myönsi, ettei joukkue uskonut yltävänsä kolmen parhaan joukkoon. Etenkin Ruotsi oli pettymys, sillä se putosi kärkitaistelusta ennen jo ennen Ida Ingemarsdotterin ankkuriosuutta.

Viestin voitti ennakkosuosikki Norja yli puolen minuutin erolla seuraaviin.

Parmakoski0912ModKrista Pärmäkoski hiihti vahvan kakkososuuden. Kuva: Modica/NordicFocus

Epäusko vaihtui uskoksi

Piippo hiihti ankkuriosuuden kahden venäläishiihtäjän, ykkösjoukkueen Anna Netshajevskajan ja kakkosjoukkueen Jelena Sobolevan kanssa.

– Hiihto oli kyllä todella pahan tuntuista jo 2,5 kilometrin kohdalla. Negatiiviset ajatukset meinasivat puskea päälle, mutta sain jostain kaivettua uskoa, Piippo kertasi.

Netshajevskaja kaatui hieman ennen loppua. Piippo onnistui välttämään törmäyksen hänen kanssaan, mutta hänen vauhtinsa hiljeni. Niinpä Soboleva nousi loppukirissä Piipon ohi.

– Vähän menivät pasmat sekaisin. Lopussa se ei ollut varmaan ihan kaunista hiihtoa, Piippo kertasi.

Onnistumisen lomassa Piippo ehti miettiä, mitä hänen täytyy kehittää hiihdossaan.

– Tarvitsen enemmän kuntoa ja maitohapon sietoa sekä voimaa ja nopeutta, Piippo listasi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri