swix hf banneri

Northug vahvisti lopettamispäätöksensä kyyneleet silmissä – ”Olen ylpeä siitä, mitä olen saavuttanut”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Hiihtäjä Petter Northug lopettaa uransa. Hän vahvisti asian tänään Trondheimissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

- Olen päättänyt lopettaa. Minulla on ollut vaikea loppukesä ja syksy. Viimeisen kahden viikon aikana olen huomannut, etten ole sillä tasolla, mitä vaadittaisiin taistellakseni MM-paikoista. Keho ei kestä enää yhtä paljon kuin aiemmin, hän perusteli.

Northug kertoi vuolaasti vaikeuksistaan ja urastaan, mutta puhe keskeytyi monta kertaa, kun liikuttunut hiihtäjä pidätteli kyyneleitä.

- Päässä on pyörinyt viime aikoina monenlaisia ajatuksia. Voisin istua ja kertoa pitkäänkin kaikista niistä, jotka ovat minua urallaan auttaneet. Mutta erityisesti haluan kiittää vanhempiani ja kahta veljeäni, Northug sanoi kyyneleet silmissä.

- Tämä on ollut seikkailu. Sen voin sanoa istuessani nyt tässä. Ollessani pikkupoika minulla oli unelma tulla hyväksi hiihtäjäksi. Olen ylpeä siitä, mitä olen saavuttanut. On vaikea lopettaa, mutta samalla se tuntuu hyvältä, Northug totesi pitäen pitkän tauon itkua pidätellen.

Northug kertoi, että lopettamispäätöksen tekeminen on kovempi pala kuin hän osasi odottaa. Hän kertoi ymmärtävänsä vasta nyt, kuinka paljon uhrauksia hiihtoura on vaatinut häneltä erityisesti lapsena ja nuorena.

Northug teki päätöksen lopettamisestaan vasta muutama päivä sitten. Ensimmäisenä tiedon sai oma isä, joka kävi hänen luonaan viikonloppuna.

- Vaikka emme keskustelleet pitkään, luulen, että olimme asiasta yksimielisiä, hän kertoi.

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri