swix hf banneri

Petter Northug olisi halunnut hiihtää vielä parisprinttiä Kläbon kanssa, mutta ”Comebackia ei tule”

Kuvakaappaus NRK:n lähetyksestä Petter Northugin tiedotustilaisuudesta

Kuvakaappaus NRK:n lähetyksestä Petter Northugin tiedotustilaisuudesta

Hiihtouransa lopettamispäätöksestä keskiviikkona kertonut Petter Northug kertoi, ettei aio tehdä paluuta hiihdon terävimmälle huipulle.

- Comebackia ei tule, eikä huippusatsausta. Voi tosin olla, että laitan vielä hiihtokisassa numerolapun rintaan, hän totesi puhuen pienemmistä tapahtumista.

Northug kertoi, ettei hänen tarvitse katua mitään hiihtourallaan tekemäänsä. Esimerkiksi sitä, että hän harjoitteli monta vuotta maajoukkueen ulkopuolella.

- Kaikille tekimisilleni on aina ollut syy. Ei ole yhtään mitään, mitä olisin halunnut tehdä toisin urallani, hän kertoi.

Northugin seikkailut aiheuttivat päänvaivaa Norjan hiihtoliitossa, eikä hiihtäjä varmasti itsekään ollut aina tyytyväinen liittoonsa. Keskiviikkona Trondheimissa hän kuitenkin kiitteli kaikkia.

- Norjan hiihtoliitossa on varmasti niitäkin, jotka ovat iloisia kun vihdoin pääsevät minusta eroon, ja säätämisen määrä vähenee.

Hän kiitteli erityisesti huoltotiimiä maajoukkueessa, johon hänellä oli vahva side.

- En ikinä unohda sitä, että heidän avullaan olen kehittynyt hiihtäjänä. Vaikka media on välillä nähnytkin sen sotana, Northug kertoi suhteestaan liittoon.

Tosin vielä olisi ollut yksi asia, mitä hiihtäjä olisi halunnut kokea:

- Olisi ollut hauska saada mahdollisuus hiihtää parisprinttiä Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Mutta on muita hiihtäjiä, jotka voivat hänen kanssa hiihtää. On myös hyvä seurata parisprinttiä sivusta, parisprintin olympiakultaa ja maailmanmestaruuden voittanut mies kertoi.

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri