swix hf banneri

Norjalaiset Skandinavia Cupin sprinttivoittoihin – Andrea Julin jäi puolen sekunnin päähän välieräpaikasta

Anna Svendsen Rukan maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Anna Svendsen Rukan maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Norjalaiset juhlivat odotetusti voittoja maastohiihdon Skandinavia Cupin perinteisen hiihtotavan sprintissä Östersundissa Ruotsissa.

Naisten ykkönen oli Anna Svendsen ja miesten voittaja På Tröan Aune.

Karsinnasta jatkoon päässeiden seitsemän suomalaisen startit jäivät erähiihdoissa yhteen. Lähimpänä välieräpaikkaa oli Andrea Julin, joka oli viimeisessä puolivälierässä kolmas. Aikavertailupaikka jäi kuitenkin puolen sekunnin päähän.

Ensimmäisessä puolivälierässä Vilma Nissinen, Jasmi Joensuu ja Johanna Ukkola taipuivat sijoille 4-6 kolmen norjalaisen takana Anna Svendsenin tahdittamassa erässä. Anni Kainulainen oli oman eränsä viides.

Naisten ensimmäisessä semifinaalissa hiihti viisi norjalaista ja yksi ruotsalainen. Toisessa välierässä hiihti vastaavasti viisi ruotsalaista ja yksi norjalainen. Finaalissa nähtiin kolme vastaan kolme Ruotsi-Norja -maaottelu. Finaalin voitti tromssalainen Svendsen perässään maanainen Anna Kjersti Kalvå. Ruotsin Anna Dyvik oli kolmas.

Miehissä Juuso Haarala oli eränsä viides ja Lauri Lepistö omassa erässään kuudes. Välierässä hiihti 11 norjalaista ja yksi ruotsalainen. Finaalissa oli jäljellä enää pelkkiä norjalaisia. Ykköstilan vei pitkänhuiskea Pål Tröan Aune. Muut palkintosijat menivät Torgeir Sulen Hovlandille ja Erik Valnesille.

Lauantaina Östersundissa jatketaan perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin kilpailuilla.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri