KU Rollerski 550x90px

Historialliset ensimmäiset hiihdon maailmancupin osakilpailut Puolassa

SzklarskaPoreba introPuolan Szklarska Poreba on valmis vastaanottamaan maailmancupin hiihtäjät ensimmäistä kertaa.

 

SzklarskaPorebaJakuszycen hiihtostadion on valmiina ottamaan maailmancupin hiihtäjät vastaan. Kuva: Piotr KaczmarskiPuolan Szklarska Poreba on valmis vastaanottamaan maailmancupin hiihtäjät ensimmäistä kertaa.

Justyna Kowalczykin hieno menestys hiihtoladuilla on omalta osaltaan ollut nostamassa maastohiihdon asemaa Puolassa. Nyt Puolan Szklarska Porebassa hiihdetään maan ensimmäiset hiihdon maailmancupin osakilpailut. Perjantaina ohjelmassa on vapaan sprintit ja lauantaina perinteisen 10 ja 15 kilometriä Jakuszycen hiihtostadionilla.

Jakuszycen hiihtostadion on tunnettu hyvistä lumiolosuhteista ja suositusta pitkän matkan hiihdosta,Bieg Piastowista. Tällä hetkellä maastosta löytyy peräti kaksi metriä lunta ja kisapäivien pikkupakkanen luo erinomaiset puitteet maailmancupin osakilpailuille.

Sunnuntaina muutama maailmancupin hiihtäjä saattaa osallistua ainutlaatuiseen mäkikilpailun – the World Uphill Trophyyn. Tässä kilpailussa hiihdetään ensin paikkakunnan laskettelukeskuksessa neljä kilometriä ylös nousten samalla 500 metriä, jonka jälkeen lasketellaan laskettelurinnettä pitkin takaisin alas. Näin pituutta kilpailulle tulee yhteensä kahdeksan kilometriä. Juuri tätä kilpailuahan FIS jopa hetken suunnitteli myös mukaan jo tämän vuoden maailmancupiin, mutta ideasta luovuttiin ainakin toistaiseksi.

Kilpailuajat:

17. helmikuuta

Sprintin karsinta klo 13.30 Suomen aikaa ja finaalit klo 15.30.

18. helmikuuta

Miesten 15 km P klo 13.30 ja naisten 10 km P klo 15.30.

>> Kisasivut

- FIS Cross Country

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri