swix hf banneri

Bö jatkoi voittoputkea ja Fourcade sai hiihtovauhtinsa takaisin – kolme suomalaismiestä takaa-ajoon

Johannes Bö. Kuva: NordicFocus

Johannes Bö. Kuva: NordicFocus

Norjan Johannes Thingnes Bö voitti ampumahiihdon maailmancupin miesten 10 kilometrin pikakilpailun perjantaina.

Pokljukan tavoin yksi sakko riitti tälläkin kertaa ykköstilaan. Ykköstila oli Bölle jo kolmas perättäinen Pokljukan pikakisan ja takaa-ajokisan voittojen päälle.

Martin Fourcade tuskaili Sloveniassa hiihtovauhtinsa kanssa, mutta ranskalainen sai jälleen suksen kulkemaan paremmin. Puhtaasti ampunut Fourcade oli kilpailun kakkonen 8,6 sekuntia Bön takana. Tosin miesten välillä fyysinen etu on edelleen norjalaisen hyväksi, sillä Bö piti ladulla puoli minuuttia kovempaa vauhtia.

Benedikt Doll oli kolmas. Saksalainen oli pitkään kiinni kakkossijassa, mutta Fourcade piristyi kilpailun viimeisillä kilometreillä ja puristi kakkoseksi puolentoista sekunnin erolla.

Kolme suomalaista pääsi pikakilpailusta lauantain takaa-ajoon. Nollat ampunut Tuomas Grönman oli parhaana suomalaisena niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolella sijalla 41. Ero kärkeen oli 1.48. Tero Seppälä oli yhdellä sakolla 0,8 sekuntia Grönmania hitaampi ja sijalla 42. Yhden sakon ampuneen Olli Hiidensalon sijoitus oli 56. Takaa-ajoon pääsee pikakilpailun 60 parasta.

Kilpailun neljäs suomalaisedustaja Jaakko Ranta oli puhtaalla ammunnalla 75:s.

Hochfilzenissä kilpaillaan lauantaina sekä miesten että naisten takaa-ajokilpailut.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri