swix hf banneri

Suomen miesten ammunta kulki, mutta suksi ei antanut apuja

Tuomas Grönman jäi yhden sijan päähän maailmancupin pisteistä perjantaina. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Tuomas Grönman jäi yhden sijan päähän maailmancupin pisteistä perjantaina. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Tuomas Grönman oli paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa perjantaina.

Grönman sijoittui Itävallan Hochfilzenissä käydyssä kilpailussa sijalle 41. Puhtaasti ampunut Grönman jäi kilpailun voittaneesta Norjan Johannes Böstä 1.48.

- Alkuviikko on ollut vähän hankala, kun on ollut nuhainen olo. Onneksi tuli hyvä ammunta, kun suksi ei ehkä ollut ihan niin liukas kuin olisi tarvinnut. Hyvä ammunta on päällimmäisenä mielessä. Hiihto oli todella väsynyttä, mutta varmastikin johtuu hankalasta alkuviikosta. Pikkaisen harmittaa, kun jäi maailmancupin pisteet niin lähelle, Grönman totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Tero Seppälä sijoittui Grönmanin takana 42:nneksi. Yhden sakkokierroksen ampunut Seppälä jäi joukkuekaveristaan vain 0,8 sekuntia.

- Nyt sai ammunnan kulkemaan ja siihen olen tyytyväinen. Tympäisee lähinnä se, että sijoitus painui niin kauaksi. En tiedä mikä meni suksivalinnassa pieleen, mutta sillä otettiin tänään takkiin aivan älyttömästi. Oma fiilis ei ollut mikään huono, mutta sen verran paljon lappasi porukkaa alamäissä ohi, ettei oikein onnistunut. Yritetään huomenna sitten nostaa sijoituksia.

Olli Hiidensalo ampui myös yhden sakkokierroksen ja sijoittui 56:nneksi.

- Vähän kankeaa menoa ladulla, mutta ammunta onnistui nyt kohtalaisesti vaikeahkon Pokljukan jälkeen ja siihen olen tyytyväinen.

 Boe141218ManzNFJohannes Bö matkalla voittoon perjantaina. Kuva: NordicFocus

Jaakko Ranta jatkoi suomalaismiesten hyviä otteita penkalla ampumalla kaikki taulut alas. Lopputuloksissa Ranta sijoittui 74:nneksi.

- Ammunta oli tänään loistava, varsinkin kun sormet vähän jäätyivät ennen pystyä. Ei pystynyt oikein rytmillä ampumaan, vaan piti laikka kerrallaan pudottaa taulut. Harmittavasti hiihto oli tänään vaisua ja veikkaan, että myöskään sukselta ei tullut tänään apuja.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Itävallan Hochfilzenissä lauantaina naisten ja miesten takaa-ajoilla. Suomalaisista mukaan selvisivät Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder, Tuomas Grönman, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri