swix hf banneri

Mäkäräinen pelaa varman päälle: sunnuntain viesti jää väliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräisen vahva vire ampumahiihdon maailmancupissa jatkuu.

Mäkäräinen nappasi jo kauden kolmannen voittonsa Hochfilzenin takaa-ajossa lauantaina. Mäkäräinen starttasi kilpailuun toisena 0,6 sekuntia Italian Dorothea Wiererin perään.

- Oli aika haastava kisa. Eilen tuntui vielä, että ei ole yhtään palautunut pikakilpailusta. Tein sitten vähän pidemmän PK-harjoituksen ja illalla oli vielä hyvä hieronta, jossa vähän saatiin jalkoja auki. Saatiin onneksi lopulta jalat ihan kilpailukykyiseen kuntoon, Mäkäräinen totesi Suomen ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräinen lähti viimeiselle kierrokselle kolmantena 14 sekuntia puolalaisen Monika Hojniszin perään, mutta nousi vahvalla hiihdolla voittoon puolentoista sekunnin turvin. Puolalaisen edelle ehtivät myös Slovakian Paulina Fialkova ja Italian Dorothea Wierer.

- Huollolla oli tänään haasteita. Ainakin kärkiporukkaan verrattuna ei ollut ihan niin hyvä suksi. Viimeisellä kierroksella en ihan uskaltanut luottaa siihen, että pystyisin ylipäätään hiihtämään Hojniszin kiinni ja sitten vielä jättämään Doron (Wierer) ja Fialkovan taakse. Yritin iskeä nousujen päällä, etteivät ainakaan ime laskuissa kiinni. Onneksi se riitti.

Mäkäräinen selvitti kilpailun kolmella sakkokierroksella.

- Viimeisellä paikalla rupesin viimeistä laukausta kyttäämään, kun kuulin, että muutkin ampuivat sakkoja. Se sitten katkaisi rytmin. Niitä ykkösiä aina välillä lipsahtaa, mutta niillä kun selviää, niin ei tarvitse olla ammunnasta huolissaan. Ihan samalla mallilla se on edelleen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Hochfilzenissä sunnuntaina viesteillä. Tukkoisuudesta kärsinyt Mäkäräinen jättää viestin varotoimenpiteenä väliin.

- Tänä aamuna nenä vuosi sen verran, että minun osalta jää huominen viesti väliin. Meillä on mahdollisuus saada Ridnaun IBU-cupista apuja viestijoukkueeseen, joten valmennusjohto oli myös sitä mieltä, että varmistetaan ettei mene pahempaan suuntaan.

Mari Eder ampui kuusi sakkokierrosta ja sijoittui takaa-ajon 53:nneksi.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri