swix hf banneri

Grönman ampui uran ensimmäiset neljä nollaa, Hiidensalo unohti kiertää sakkokierroksen

Tuomas Grönman onnistui lauantain takaa-ajossa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Tuomas Grönman onnistui lauantain takaa-ajossa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Tuomas Grönman onnistui ampumaan puhtaasti ampumahiihdon maailmancupissa Hochfilzenissä. Sijalta 41 matkaan lähtenyt Grönman nousi takaa-ajossa lopulta sijalle 34.

- Se oli ihan hyvä kisa ja uran ensimmäiset neljä nollaa. Oli hienoa jatkoa eilisille nollille. Hyvä nousu ja hienoa, että saatiin maailmancupin pistetili auki tältä kaudelta. Hiihto oli aikamoista taistelua, ehkä vähän samanlainen ongelma kuin eilenkin, että suksi oli vähän keskivertoa huonompi. Mutta hyvin meni, kun ampui hyvin, Grönman totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Tero Seppälä sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 50:nneksi. Seppälä joutui kiertämään kilpailussa viisi sakkokierrosta.

Olli Hiidensalo ampui kolme sakkokierrosta ja oli takaa-ajon 53:s. Hiidensalo jätti kiertämättä yhden sakkokierroksen ja sai kahden minuutin aikasakon.

- Makuut meni tänään hyvin, mutta pystyllä oli aika paljon ongelmia saada tauluja alas, siinä joutui ottamaan muutaman kerran asentoa uusiksi. Ryhmässä kun mentiin, niin huomasi, että ei meillä suomalaisilla ehkä huono suksi ollut, mutta muilla oli parempi. Maaliin tulin sijalla 41, mutta ilmeisesti oli niin hyvää peesiä tarjolla viimeiselle ringille, että unohdin kiertää yhden sakkokierroksen. Eipä ole ennen tuommoista käynyt.

Hiidensalo141218ManzNFOlli Hiidensalolta jäi yksi sakkorinki kiertämättä Hochfilzenissä. Kuva: NordicFocus

Kisan voittaja oli Martin Fourcade, joka on saanut fyysisen vireensä takaisin viikon takaisen kompastelun jälkeen. Hän tosin myönsi, että voitto vaati Johannes Bön epäonnistumista.

- Kovavauhtisia hiihtäjiä on paljon, mutta Johannes paljon kovavauhtisempi tällä hetkellä. Ainoa mahdollisuuteni oli, kun Johannes antoi meille mahdollisuuden (sakkokierroksilla), ja tiesin, että silloin minun pitää olla hyökkäävä, Fourcade kertoi kansainvälisen ampumahiihtoliiton sivuilla.

- Kärjessä ollessani tiesin, että kaikki on mahdollista. Mutta keskityin vain siihen, mitä minun piti tehdä, hän jatkoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina Hochfilzenissä naisten ja miesten viesteillä.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri