swix hf banneri

Belov voittoon Davosin 15 kilometrillä - kolme suomalaismiestä alle minuutin päässä voittajasta

Jevgeni Belov otti Davosissa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Kuva: Modica/NordicFocus

Jevgeni Belov otti Davosissa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Kuva: Modica/NordicFocus

Jevgeni Belov hiihti nousujohteisen kilpailun ja otti Davosin 15 km vapaan hiihtotavan kilpailussa uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton.

- Alussa tuntui huonolta, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen kuulin tiimiltäni, että ei mene huonosti. Pystyin kiristämään ja viimeisellä kierroksella pistin kaiken peliin, Belov lausui FIS:n TV-haastattelussa.

Toiseksi sijoittui Ranskan Maurice Manificat, joka pääsi vasta nyt avaamaan maailmancup-kautensa. Manificat viihtyy Davosissa: viime vuonna hän otti Davosin 15 kilometrillä voiton. Voitto ei jäänyt kauas nytkään, sillä Manificat taipui Beloville vain 0,9 sekunnilla.

Martin Johnsrud Sundby oli kolmas. Hänkin jäi voittajasta vain 4,5 sekuntia, eli kilpailu kärkisijoista oli varsin tiukka.

Iivo Niskanen hiihti hyvän vapaan kilpailun. Varsinkin alku sujui lupaavasti, mutta viimeisellä kierroksella vauhti hiipui hieman. Niskanen oli lopputuloksissa 13. Eroa kärkeen kertyi 36 sekuntia, josta puolet tuli viimeisellä kierroksella.

Tiukkaa kilpailu oli myös terävimmän kärjen takana, sillä minuutin sisään mahtui 24 miestä. Tuohon joukkoon mahtuivat myös Perttu Hyvärinen, joka oli 21. ja Matti Heikkinen sijalla 24.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri