swix hf banneri

Iivo Niskanen alkaa vertyä vapaan tekniikkaan

Iivo Niskanen Davosin pitkässä nousussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen Davosin pitkässä nousussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Maailman kärki karkasi reilun puolen minuutin päähän olympiavoittaja Iivo Niskaselta maailmancupin vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä Davosissa.

Perinteisellä hiihtotavalla mestaruuksia hiihtänyt Niskanen oli tulokseen tyytyväinen, sillä hänen aiemmat kokemuksensa Davosin 1 500 metrin korkeudessa ovat olleet karuja.

– Ihan OK hiihto ja selvästi parempaa kuin edellisessä vapaan hiihtotavan kilpailussa Beitostölenissä (8. joulukuuta). Eli oli oikea ratkaisu lähteä mukaan, Niskanen kertoi Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

– Puoliväliin kilpailu sujui hyvin, mutta kympissä tuntui, että olin vetänyt edellisen pätkän liian lujaa. Se kostautui lopussa.

Niskanen on karsinut vuodenvaihteen rankan Tour de Ski -kiertueen ohjelmastaan. Hän palaa harjoitusjaksonsa jäljiltä kisoihin Vuokatin Skandinavia cupissa 4.–6. tammikuuta. Maailmancupissa Niskanen mittaa vauhtiaan seuraavan kerran tammikuun loppupuolella Viron Otepäässä.

Davosin kisan voittoon rynnisti Venäjän Jevgeni Belov, josta Ranskan Maurice Manificat jäi vajaan sekunnin. Norjan Martin Johnsrud Sundby kamppaili kolmanneksi.

Davosin tulosluettelossa oli Niskasen ja 21:nneksi sijoittuneen Perttu Hyvärisen jälkeen vakavaa suomalaisilmettä. Menestykseen tottunut Matti Heikkinen oli 24:s, Lari Lehtonen 32:s, Ristomatti Hakola 63:s ja Antti Ojansivu 73:s.

Tulokset

STT–PASI REIN

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri