KU Motion Krista 550x90px

Dopingkohun keskellä oleva ampumahiihdon olympiavoittaja Shipulin päättää uransa

Anton Shipulinilla ei ole enää motivaatiota ampumahiihtoon. Kuva: NordicFocus

Anton Shipulinilla ei ole enää motivaatiota ampumahiihtoon. Kuva: NordicFocus

Venäläinen ampumahiihtäjä Anton Shipulin ilmoitti tiistaina lopettavansa kilpauransa motivaatiopuutteen vuoksi.

– Tämä kisa tulee olemaan urani viimeinen, venäläistähti totesi venäläisten uutistoimistojen mukaan viitaten Saksan Gelsenkirchenissä ensi lauantaina käytävään kisaan.

– Ei ole järkeä jatkaa itseni, fanieni ja läheisteni kiduttamista. En löydä motivaatiota, jota tarvitsen, Shipulin sanoi Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Venäjän ampumahiihtomaajoukkue on par'aikaa dopingkohun keskellä. Itävallan poliisi teki dopingratsian Venäjän joukkueen majoitustiloihin Itävallan Hochfilzenissä kisatun ampumahiihdon maailmancupin yhteydessä joulukuun puolessa välissä. Tutkinta liittyy vuoden 2017 MM-kisoihin Hochfilzenissä, jossa Venäjän maajoukkueen epäillään syyllistyneen dopingvilppiin.

– Olen vihainen ja raivoissani tästä noitavainosta, hän kirjoitti Instagram-julkaisussaan.

Shipulin210318TumaNFKuva: NordicFocus

Shipulinia ei nähty myöskään viime helmikuussa Pyeongchangin talviolympialaisissa venäläisurheilijoiden olympiakiellon vuoksi. Venäjää syytettiin ylhäältä johdetusta dopingohjelmasta.

Miesten viestin olympiavoittaja ja maailmanmestari Shipulin on kiistänyt syytökset. Hän on Slovakiaa edustavan naisten kolminkertaisen olympiavoittajan Anastasija Kuzminan pikkuveli.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri