motion banneri

Pärmäkoski antoi kaikkensa, syke nousi ennätyslukemiin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski teki keskiviikkona kisahiihtojen ennätyksensä siinä, miten ahtaalle hän itsensä sai ladulle.

Kiertueen suomalaistähti joutui kuitenkin taipumaan kärkivauhdista ja ylitti maalilinjan viidentenä Oberstdorfin yhteislähtökisassa.

– Sykemittari näytti maksimisykettä 188. Viime vuonna taisin saada Tourin loppunousussa 187. Kyllä siinä ahtaalla oltiin, Pärmäkoski valotti.

Hän kertoi yltäneensä mattotestissä parhaimmillaan sykelukemaan 191.

Saksalaisten hiihtomekassa Pärmäkoski yritti rohkealla taktiikalla, mutta lumisateen takia vastassa oli alussa umpihanki. Junioreista koostunut latupartio hiihteli vain loppusuoraa edestakaisin, mutta 2,5 kilometrin lenkin muuhun osaan he eivät lähteneet.

– Siinä meni vähän maku. Taktisesti olisi kannattanut hiihtää perässä, Pärmäkoski tuumasi.

Hän nousi kiertueen kokonaistilanteessa viidenneksi, mutta keskiviikon voittaja Norjan Ingvild Flugstad Östberg on puolentoista minuutin päässä.

– Yksinkertaisesti minun kuntotasoni on nyt tässä. Muut ovat sen verran kovempia. Kaikkeni annoin, enkä voi oikein jossitella, Pärmäkoski sanoi.

Torstaina vapaan hiihtotavan takaa-ajossa hän starttaa lähes yhtä aikaa Yhdysvaltain Jessica Digginsin kanssa. Vuorovedolla kaksikko yrittää saada kärkeä kiinni. Keskiviikkona suksiongelmista kärsinyt Diggins oli 11:s.

– Digginsillä oli nyt voidellut sukset, minulla oli pitopohjat, Pärmäkoski sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Juttua korjattu klo 15.37. Kilpailu hiihdettiin keskiviikkona, ei sunnuntaina.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri