motion banneri

Joni Mäki tykitti sprinttikarsinnan voittoon Vuokatin Skandinavia Cupissa!

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Joni Mäki osoitti erinomaista virettä Vuokatin Skandinavia Cupin vapaan hiihtotavan sprintin karsinnassa perjantaina. Mäki tykitti 150 miehen joukossa radan nopeinta vauhtia voittaen karsinnan 21 sekunnin sadasosan erolla Norjan Göran Tefreen.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että kiinalaishiihtäjät ovat saaneet suomalaisvalmennuksessa vauhdin ja tekniikan kuntoon, sillä yksi kiinalaisista kiilasi suomalaisen edelle. Johtomarginaali oli lopulta lähes minuutin suuruinen, joten sopii olettaa, ettei mies aivan niin kovaa rataa läpäissyt. Lopulta kiinalaisen aika korjattiin huomattavasti vaatimattomammaksi.

30 parhaan joukkoon edenneiden miesten lista on norjalaisvoittoinen, mutta erähiihdoissa kilpailee myös viisi suomalaismiestä. Nämä miehet ovat Mäen lisäksi Martti Jylhä, Juuso Haarala, Lauri Lepistö ja Verneri Suhonen.

Suomalaisisita täpärimmin jatkosta karsiutuivat Ari Luusua ja Anssi Pentsinen, jotka olisivat tarvinneet vain noin 0,3 ja 0,7 sekuntia nopeammat ajat saavuttaakseen viimeisenä jatkoon menneen Karstein Johaugin ajan.

Miesten erähiihdot starttaavat kello 12.30. Naisten karsinnasta jatkoon pääsi kahdeksan suomalaista.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri