motion banneri

Ruotsalaiset ja norjalaiset miehittivät finaalit Vuokatin Skandinavia Cupissa – Mäki, Jylhä ja Korva parhaat suomalaiset

Johanna Hagström voitti Skandinavia Cupin sprintin Vuokatissa. Kuva Falunin maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Johanna Hagström voitti Skandinavia Cupin sprintin Vuokatissa. Kuva Falunin maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Joni Mäki ja Anita Korva olivat lopulta parhaat suomalaiset, kun Vuokatin Skandinavia Cup käynnistettiin vapaan hiihtotavan sprinteillä.

Sprinttien voittajiksi selvisivät Ruotsin Johanna Hagström ja Norjan Erik Valnes.

Yhteensä 13 suomalaista pääsi karsinnasta jatkoon. Naisissa Anita Korva oli heistä ainoana välieriin asti selvinnyt. Hän oli puolivälieränsä toinen karsinnan voittaneen Tatjana Aleshinan takana. Välierässään Korva hiihti kolmanneksi, mutta toisessa erässä pidettiin kovempaa kyytiä, jolloin finaalipaikka jäi suomalaiselta saamatta. Lopputuloksissa hän oli seitsemäs.

Muista suomalaisnaisista Jasmi Joensuu oli puolivälieränsä neljäs. Maaret Pajunoja, Andrea Julin ja Anni Kainulainen hiihtivät erissään viidenneksi. Leena Nurmi, Heini Hokkanen ja Johanna Matintalo olivat puolivälierissään kuudensia.

Mäen aika ei riittänyt finaaliin

Miesten sprintissä Joni Mäki voitti komeasti karsinnan ja hiihti ykköstilalle myös puolivälierässään. Välierissä kolme norjalaista osoittautui paremmaksi ja hän joutui hakemaan finaalipaikkaa aikavertailun kautta. Toisessa erässä mentiin kuitenkin sen verran nopeampaa kyytiä, ettei miestenkään finaalissa nähty suomalaisia.

Martti Jylhä oli Mäen tavoin puolivälieränsä ykkönen. Mäen kanssa samassa välierässä hiihtänyt Jylhä tuli maaliin viidentenä. Lopputuloksissa Joni Mäki oli kahdeksas ja Martti Jylhä kymmenes.

Karsinnasta jatkoon hiihtänyt Verneri Suhonen oli omassa puolivälierässään neljäs. Juuso Haarala oli viides ja Lauri Lepistö erässään kuudes.

Valnes13118ThibautNFErik Valnes oli miesten voittaja Vuokatissa. Kuva: NordicFocus

Hagström naisten ykkönen - miesten finaalissa pelkkiä norjalaisia

Naisten finaalissa voittajaksi ylsi Johanna Hagström niukasti ennen maanaista Moa Lundgrenia. Anne Kjersti Kalvå oli kolmas. Karsinnan ja puolivälieränsä voittanut Tatjana Aleshina ei startannut lainkaan enää välierään.

Norjalaiset eivät päästäneet miesten finaaliin muun maan edustajia. Tasosta kertoo jotakin se, että finalistikuusikosta Göran Tefre, Kasper Stadaas, Håvard Solaas Tagböl, Sondre Turvoll Fossli, Erik Valnes ja Even Northug maailmancupin tuloksissa huonoiten pärjännyt Valnes on hiihtänyt parhaimmillaan sijalle 22 maailmancupin sprintissä. Toiset siis vielä häntä paremmin.

Vuokatin miesten sprinttifinaalin vei nimiinsä juuri Valnes ennen Fosslia ja Taugböliä.

Vuokatissa jatketaan Skandinavia Cupia lauantaina 10 ja 15 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Hiihtotapa on perinteinen.

Tulokset

-Juho-Veikko Hytönen

Juttua päivitetty finaalien jälkeen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri