swix hf banneri

Vuokatissa voittanut Iivo Niskanen: "Ei nyt ihan herkintä menoa, mutta hiihdossa oli hyvin jaksamista"

Kuva Rovaniemen Suomen Cupista. Kuva: Touho Häkkinen

Kuva Rovaniemen Suomen Cupista. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen sai hyvän tilannekartoituksen kunnostaan, kun Seefeldin MM-hiihtoihin on seitsemisen viikkoa aikaa. Niskanen voitti Sotkamon Vuokatissa kovatasoisen Skandinavia-cupin kilpailun perinteisellä hiihtotavalla.

– Ei nyt ihan herkintä menoa, mutta hiihdossa oli hyvin jaksamista. Viimeinen kierros tuli paremmin kuin aiemmat, Niskanen kertoi STT:lle.

Hän piti toiseksi hiihtänyttä Norjan Mattis Stenshagenia hyvänä mittarina. Stenshagen, 22, kukisti joulukuussa muun muassa olympiavoittaja Dario Colognan Lillehammerissa. Vuokatissa hän hävisi Niskaselle 13,4 sekuntia. Kolmas oli Venäjän Aleksei Tshervotkin 14,8 sekunnin erolla Niskaseen.

Vielä Vuokatin latuja tärkeämpi mittari Niskaselle on kahden viikon kuluttua Viron Otepäässä hiihdettävä 15-kilometrinen.

– Siellä on hyvä maasto ja kova otatus ennen MM-kisoja. Toivottavasti onnistun mahdollisimman hyvin, Niskanen ennakoi paluutaan maailmancupiin.

Niskanen kilpaili maailmancupissa viimeksi ennen joulua Davosissa ja jätti vapaaseen hiihtotapaan painottuneen Tour de Ski -kiertueen väliin. Kisatauon aikana ohjelmaan on kuulunut paljon perusharjoittelua, hiihtämistä hyvissä oloissa.

Hyvärinen parantaa

Maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen kuvasi kymmenennen sijan tuonutta hiihtoaan kauden parhaaksi perinteisellä hiihtotavalla. Hän jäi Niskasesta minuutin ja 13 sekuntia.

– Viimeisessä tekniikkarinteen nousussa tuli takkiin ja sammui vähän kone, mutta olen hyvin lähellä hyviä hiihtoja perinteiselläkin, Hyvärinen muotoili.

Niskanen ja Hyvärinen kilpailevat Vuokatissa myös sunnuntaina vapaan hiihtotavan yhteislähdössä. Niskanen toivoo etenkin, että ruuhkassa välineet pysyvät ehjinä. Hyvärinen odottaa itseltään rohkeaa ja loppuun asti kestävää hiihtoa.

– Toivottavasti löytyy vetomiehiä, tai täytyy itse lähteä vetämään, Hyvärinen ennakoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri