swix hf banneri

Hiihtosuunnistajat testasivat maastohiihtovauhtiaan: Salla Koskela kukisti Tove Alexanderssonin – Linnainmaa nopein suomalaismies

Salla Koskela. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Salla Koskela. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Vähäluminen alkutalvi peruutti kuluvan kauden ensimmäiset hiihtosuunnistuskilpailut, mutta lajissa päästiin vauhtiin loppiaisviikonloppuna Ylitorniolla.

 

Länsi-Rajan Rastin järjestämät loppiaisen hiihtosuunnistukset ovat samalla kauden ensimmäiset katsastuskisat Turkissa helmikuun alussa järjestettäviin EM-kisoihin sekä Venäjän talviuniversiadeihin. Nuorten osalta kilpailut toimivat näyttökilpailuna nuorten maaotteluun sekä nuorten MM-kilpailuihin Ruotsiin.

Katsastus ei rajoittunut pelkkiin suomalaisurhelijoihin, vaan kilpailut olivat myös Ruotsin hiihtosuunnistajien katsastuksia.

Viikonloppu käynnistyi Ainiovaaralla järjestetystä vapaan hiihtotavan maastohiihtokilpailusta. Naisten kympin nopein oli Salla Koskela, joka päihitti ruotsalaisvieraat Magdalena Olssonin ja Tove Alexanderssonin selvällä erolla. Alexandersson ei suunnistusta seuraavien keskuudessa esittelyjä kaipaa. Ruotsalaiskaksikko juhli Venlojen viestin voittoa Hollolassa kesällä.

Miesten 15 kilometrillä Ruotsin Erik Rost oli nopein jättämällä venäläisen Andrei Lamovin 22 sekunnin päähän. Tero Linnainmaa oli parhaana suomalaisena kolmas.

Kisa oli samalla katsastus myös nuorten arvokisoihin. 20-vuotiaissa naisissa voittoon hiihti Rovaniemen Suomen Cupin sprintissäkin erinomaista vauhtia pitänyt Siiri Saalo. Samanikäisten poikien ykkönen oli Väinö Kotro.

Viikonloppu jatkui lauantaina hiihtosuunnistuksen sprinttikatsastuksella, jossa miesten ykkönen oli Jyri Uusitalo ennen Andrei Lamovia ja Erik Rostia. Naisten ykkönen oli Magdalena Olsson, jolle Salla Koskela hävisi puoli minuuttia.

20-vuotiaiden sarjassa Saalo jatkoi voittokulkua naisissa. Miesten ykkönen oli Aapo Viippola.

Sunnuntaina Ylitorniolla jatketaan pitkän matkan kilpailulla.

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri