swix hf banneri

Pärmäkoski kolmas Tour de Skin kokonaiskilpailussa

Tour de Skin 2018/2019 kärkikolmikko: Natalja Neprjajeva (vas.), Ingvild Flugstad Östberg ja Krista Pärmäkoski. Kuva: NordicFocus

Tour de Skin 2018/2019 kärkikolmikko: Natalja Neprjajeva (vas.), Ingvild Flugstad Östberg ja Krista Pärmäkoski. Kuva: NordicFocus

Seitsemän osakilpailun kiertue Tour de Ski päättyi perinteiseen tapaan Alpe Cermisin loppunousuun.

Ingvild Flugstad Östbergillä oli takaa-ajona käytyyn finaaliin melko turvallinen 53 sekunnin etumatka toisena startanneeseen Natalja Neprjajevaan. Östberg oli viimeisenäkin päivänä omaa luokkaansa ja onnistui kasvattamaan eroa. Hän ehti juhlia maalissa omassa rauhassaan melkein kolme minuuttia.

Krista Pärmäkoski pääsi matkaan kolmantena, kaksi minuuttia ja 13 sekuntia kärjen jälkeen. Takana vaanivat 14 sekuntia perään lähtenyt Julia Belorukova ja 50 sekunnin päässä Anastasia Sedova, joka sai heti peräänsä Jessica Digginsin.

‒ Minuuttikin voi olla pieni ero tuolla, lähdetään taistelemaan hyvistä sijoituksista. Toivottavasti riittää kolmen joukkoon, kommentoi Pärmäkoski ennakkoon.

Riittihän se. Takaa-ajajat eivät päässeet uhkaamaan Pärmäkosken pronssisijaa. Lopussa Pärmäkoski kavensi nopeasti eroa hiipuneeseen Neprjajevaan, mutta ei ehtinyt aivan iskuetäisyydelle taistelemaan toisesta sijasta. Niinpä Pärmäkoski nousi Alpe Cermisin huipulla Tour de Skin kokonaiskilpailun kolmannelle pallille. Hän jäi Neprjajevasta lopulta vain 13 sekuntia.

Pärmäkosken takana Anastasia Sedova nousi neljänneksi. Belorukova oli viides ja Diggins kuudes. 17:ntena takaa-ajoon päässyt Laura Mononen teki komean nousun ja oli kokonaiskilpailussa lopulta 11.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri