swix hf banneri

Ustjugov pääsi lähelle, mutta Kläbo ehti Tour de Skin voittoon

Tour de Skin 2018/2019 kärkikolmikko: Sergei Ustjugov (vas.), Johannes Hösflot Kläbo ja Simen Hegstad Krüger. Kuva: NordicFocus

Tour de Skin 2018/2019 kärkikolmikko: Sergei Ustjugov (vas.), Johannes Hösflot Kläbo ja Simen Hegstad Krüger. Kuva: NordicFocus

Ensimmäistä kertaa Tourille osallistunut norjalainen kruunattiin kiertueen voittajaksi.

Johannes Hösflot Kläbo pääsi viimeisen etapin takaa-ajoon peräti minuutin ja 20 sekunnin erolla takaa-ajajiin. Eilisessä perinteisen yhteislähtökilpailussa kyykännyt Sergei Ustjugov lähti toisena ja sai 20 sekunnin takaa peräänsä Aleksander Bolshunovin.

Alpe Cermisin nousussa Ustjugov kavensi jatkuvasti eroa Kläboon ja pääsi lopulta 16 sekunnin päähän. Matka loppui kuitenkin venäläisen kannalta kesken, ja Ustjugov palkittiin toisella sijalla.

Viidentenä startanneella Simen Hegstad Krügerillä oli vahva nousupäivä. Hän hiihti Bolshunovia kiinni minuutin ja 20 sekuntia ja iski samantien karkuun nousun lopussa. Krüger tuli maaliin vain 49 sekuntia Kläbon jälkeen, vaikka lähtiessä eroa oli yli kolme minuuttia. Myös Sjur Röthe ehti lopussa Bolshunovin ohi.

Suomen miehiä ei ollut mukana Tourin viimeisissä osakilpailuissa.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri