swix hf banneri

Pärmäkoski sai itseluottamusta jaksamisestaan

Krista Pärmäkoski kipusi Alpe Cermisin huipulle kolmantena. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski kipusi Alpe Cermisin huipulle kolmantena. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski saavutti uransa toiseksi parhaan Tour de Skin kokonaiskilpailun sijan oltuaan kolmas. Kaksi vuotta sitten hän oli toinen.

 

Pärmäkoski pysyi kolmossijalla tänään hiihdetyllä vapaan hiihtotavan päätösosuudella, joka huipentui Alpe Cermis -laskettelurinteen nousuun. Hän kuroi vahvasti eroa toisena matkaan lähteneeseen Venäjän Natalia Neprjajevaan, mutta venäläinen ylitti maalilinjan 14 sekuntia ennen Pärmäkoskea.

– Olen tosi tyytyväinen siitä, miten pystyin taistelemaan. Tämä päivä todisti, että jaksoin hyvin. Tuli itseluottamusta siitä, että kunto riittää, Pärmäkoski kertoi puhelimitse Italiasta.

Hän oli päätösosuuden toiseksi nopein ja nousi toiseksi myös maailmancupin kokonaistilanteessa. Tour de Skin arvoa kuvaa, että ennen joulua voittamattomana hiihtänyt Therese Johaug putosi cupissa kuudenneksi. Hän ei kisannut kiertueella.

Mononen kisasi nousujohteisesti

Laura Mononen nousi päätöspäivänä viisi sijaa 11:nneksi ja oli päätösosuuden viidenneksi nopein. Hän taisteli loppukirissä vielä Venäjän Marija Istominan kanssa, mutta taipui sekunnin kymmenyksellä. Loppusija oli kuitenkin Monosen uran toiseksi paras kiertueella. Kolme vuotta sitten hän oli yhdeksäs.

Pärmäkoskelle tämänkertainen Tour de Ski oli uran yhdeksäs, ja hän vahvisti asemiaan hyvänä Tour-hiihtäjänä. Ensimmäisellä yrityksellään vuodenvaihteessa 2010–2011 hän oli kahdeksas ja sen jälkeen kolmesti peräkkäin neljäs. Alkuvuonna 2015 Pärmäkoski sairastui kiertueen alussa ja keskeytti kahden etapin jälkeen, mutta sen jälkeen hän on ollut kahdeksas, toinen ja neljäs ennen tämänkertaista kolmossijaa.

Östberg piti kärkisijansa

Naisten kiertueen voitti Norjan Ingvild Flugstad Östberg ensi kertaa urallaan. Hän piti ykkössijansa varmasti eikä taipunut kärkipaikalta, kuten vuosi sitten, jolloin Heidi Weng ohitti Östbergin nousussa. Neprjajeva hävisi Östbergille kaksi minuuttia ja 42 sekuntia, vaikka startissa ero Östbergin hyväksi oli vain 53 sekuntia. Pärmäkosken ero kärkeen oli maalissa kaksi minuuttia ja 55,9 sekuntia.

Östberg on naisten kiertueella neljäs norjalaisvoittaja. Hänen lisäkseen voittoon ovat norjalaisista hiihtäneet Therese Johaug ja Weng kahdesti sekä Marit Björgen kerran. Suomalaisista voittoon on hiihtänyt vain Virpi Kuitunen, joka oli ykkönen ensimmäisellä ja kolmannella Tour de Skillä alkuvuosina 2007 ja 2009.

Tämänkertainen Tour de Ski oli historian 13:s.

STT–KAIJA YLINIEMI

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri